Stropkjole i mesh til ferien

Denne kjole er syet efter et mønster , der ligger på bloggen. Den er syet i noget net-lignende stof der hedder mesh, som blev købt i Prag sidste sommer. Stoffet er meget tyndt og derfor er der syet en kortere kjole indenunder i jersey.

Jeg syede den inden vores ferie i Alanya, og det er derfra billedet er taget. En skøn kjole til 38 graders varme.

Kjolen er lavet over det mønster som ligger her i link

Kjolen er så blot syet uden skarring under bryst og ca 10 cm nede under ærmegabet begynder jeg at skråne sidesømmen udad, hvilket giver den vidde.

Måske kan du skimte kjolen indenunder. Den er syet nøjagtig magen til, dog væsenlig kortere. Mesh trævler ikke og derfor har jeg valgt at lade den nederste kant være usømmet. Det ændrer jeg måske senere, men jeg kan godt lide den rå kant. Det betyder dog at man skal være meget omhyggelig med at klippe kanten pæn lige uden for mange ujævnheder.

Det burde have været en mere beigefarvet jersey, men det havde jeg ikke og derfor blev det denne gråmelerede. Men da man ikke kan se det, går det nu nok også.

Underkjole og overkjolen er syet sammen i de øverste kanter. Resten er hver for sig. De 2 kjoler bliver først syet i sidesømmene. Derefter bliver underkjole lagt ind i yderkjolen. De øverste kanter bliver sat sammen med nåle og der syes blonde elastik på fra retsiden. Efterfølgende bliver elastikken vendt om til vrangen og der stikkes fra retsiden med dobbeltnål. Metoden er den samme som der bliver brugt i dette indlæg

Til sidst bliver stropperne syet. De er syet med mesh yderst og jersey inderst. Derefter bliver der syet blonde elastik på langs kanterne med dobbeltnål.

Den vil helt sikkert være meget pænere med et lille bånd under brystet. Det vil give den lidt mere facon. Men på ferien med 38 grader er den helt perfekt som den er. Dejlig løs og luftig. Kort og lang kjole kombineret gør den velegnet til både strand og by.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration

 

 

2 thoughts on “Stropkjole i mesh til ferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *