Min første hjemmesyet bikini

Sidst jeg var på et undertøjs kursus hos Merete Hansen, købte jeg materialer til 2 bikinier. Det har så lagt lige siden og jeg har ikke rigtig haft modet til at starte på dem. Men i forbindelse med at vi skulle på ferie, tænkte jeg at nu måtte tiden være inde til at springe ud i det. Det blev til denne i en flot ceriserød farve.

Jeg har valgt at fore både trusse og bh med sort badetøjs stof. Ikke fordi stoffet er gennemsigtigt, men blot for at give bikinien mere hold i faconen.

Det var noget værre nørkleri at sy. Jeg valgte at sy skålene med skum indlæg og bh bøjler. Modellen jeg har brugt hedder Bella. Man skal være meget omhyggelig når man syer sådan noget. Blot få mm kan resultere i at modellen pludselig er et nr større.

 

Trussen er syet efter et mønster her på bloggen. Den ligger under gratis mønstre og hedder taitrusse.

Jeg har syet gummi elastik på alle kanter på trussen og ligeledes på bikiniens nederste kanter og bagstykket. Den bliver syet på vrangsiden med trestings siksak. Derefter bukkes kanten rundt og det syes med dobbeltnål

Stropperne er også syet med elastikken. Der klippes en strimmel 3 gange så bred som elastikken. Elastikken syes langs kanten med trestings siksak. Derefter bukkes elastikken om og den anden side bukkes ind over. Med dobbeltnål bliver der syet lige ned i midten af stroppen fra retsiden

Der er mange ting jeg vil gøre anderledes ved den næste bikini. Men taget i betragtning at det er den første jeg har syet, så synes jeg faktisk, at jeg er sluppet godt afsted med den. Jeg har mod på flere af slagsen. Efterfølgende har jeg bestilt mere af stoffet hos Merete, og også skrevet mig på venteliste til et af hendes sykursus. Hun er nemlig rigtig dygtig og jeg er overbevist om at hun kan give mig nogle gode fif. Hvis i skulle få lyst til at sy jeres eget badetøj, og for en gangs skyld få noget badetøj der sidder rigtig pænt på jeres krop, og ikke bare er pænt på en modelkrop, så vil jeg stærkt anbefale et kursus hos Merete.

Advarsel.. nu kommer der lige nogle billeder hvor jeg har bikinien på. Det er absolut ikke noget jeg er glad for, men føler at jeg er nødt til det, hvis i skal kunne vurdere hvordan den ser ud. Det er ingen sag at få det til at se godt ud på gulvet, men om den kan passe en ganske almindelig gennemsnits krop er noget helt andet.

Den sidder rigtig behageligt. Dog vil jeg overveje at den næste skal laves lidt mindre i de øverste skåle.

Trussen går ret højt op på bagen. Jeg vil overveje om den næste ikke skal være lidt lavere og så laves lidt kortere i skridtstykket. Jeg tror det har meget at sige hvilket stof man bruger. Dette her er meget elastisk og derfor virker trussen en anelse for stor på mig. Men omvendt gør det,  at den ikke laver så mange grimme buler alle steder i huden.

Til sidst vil jeg lige oplyse at den nu er blevet testet i ferien, både i havet og i poolen. Den holder så fint faconen, hvilket jeg var pænt nervøs for om den ville. Jeg havde advaret min mand om at han måske skulle komme med et håndklæde til mig hvis bikinien hang nede om knæerne 🤣 Hvilket syn ville det ikke have været . Men det blev heldigvis ikke aktuelt.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

 

 

13 thoughts on “Min første hjemmesyet bikini

 1. Jamen den er da SÅ fin! Og keg har også den glæde at have været på kursus med Merete – guld værd. Dog vil jeg holde mig til BH’er, da jeg absolut ikke klæder en bikini🤣

  1. Hej Charlotte, mange tak skal du have 😊 bh’er er også mere vigtige, da de trods alt bliver brugt hver dag 😉 men ellers kunne du jo også overveje at sy badedragt. Jeg har syet en som jeg er rigtig glad for. Dog har den ikke bøjle, hvilket jeg synes er bedst. Så det bliver også et projekt til listen 😅

 2. Du er bare SÅ sindsyg dygtig 😊
  Den er møj flot 👍
  Har du ikke arbejde? Eller får de aldrig noget at spise hjemme hos jer?
  Det var bare sjov, men du bruger mega meget tid på syning 😘
  Kram fra en amatør syer 😊

  1. Hej Bente, mange tak for din kommentar 😘 jo da, jeg har et arbejde på 32 timer😜 til gengæld bager jeg ikke og holder mig langt fra havearbejde 😅 min mand laver ofte mad, for stod det til mig kunne vi klare os med rugbrød eller et spejlæg 🤣

 3. Kæmpe flot. Og du skal ikke advare om billeder af deller ell lignende. Du er smuk og skal være glad for sin krop.

 4. Jeg faldt over din bikini og fik lyst til at prøve som alternativ til undertøjet jeg plejer.
  Hvad er din erfaring i forhold til elastikken – ved undertøj plejer jeg at gange med 0,8 for at få det til at sidde pænt. Hvad er din erfaring .

  1. hej Lene. Jeg laver altid en lille prøve i noget afklip for at se hvordan elastik og stof arbejder sammen. Derefter sætter jeg det på. Jeg bruger aldrig at gange med noget, da det ikke rigtig fungerer for mig. Ved badetøj bruger man noget specielt elastik og der skal kun et lille træk i elastikken når man syer det på. Der er nemlig også meget stræk i badestoffet 😊

  1. Hej Sofie. Der bliver jeg dig lidt svar skyldig. Jeg har købt det ved Merete Hansen. Hun har en facebookside, men også en fysisk butik. Den hedder MH BHstof og tilbehør i Maribo. Du kan roligt tage kontakt med hende 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *