Kjole med flæser efter Onion 2010 mønster

For noget tid siden bad yngstedatteren mig om jeg  ville sy en kjole til hende, som hun havde set på nettet. Efter at have studeret billedet, kom jeg frem til at jeg måske kunne bruge  Onion 2010 og så ændre på underdelen. Overdelen skulle nemlig være med slå om effekt, hvilket 2010 har. Underdelen skulle være med flæser.

Stoffet er købt i Krakow under en ferie. Det er fastvævet stof. Jeg tænker det må være en blandingsvare af noget polyester og lign. Det er forholdsvis tyndt og har et flot fald. Overfladen er en lille smule crepet.

Jeg har brugt overdelens forstykke og bagstykke som de er efter mønsteret.

Belægning og ærmer er også brugt som de er, dog er ærmerne forlænget lidt, da de skulle være lidt lange og med en løbegang nederst hvorved de får en flæse virkning

Underdelen er så her den bliver syet anderledes end på mønsteret. Jeg brugte underdelens bagstykke. Den blev klippet 36 cm lang og 2 gange til fold. Så for og bagstykke er ens. Jeg var i tvivl om det kunne blive nødvendigt at sætte en lynlås i siden for at få kjolen over hovedet. Men blev enig med mig selv at det måtte komme an på en prøve. Det var heldigvis slet ikke nødvendigt med lynlås, hun kan sagtens få den over hovedet.

De 2 stykker efter mønsteret kommer til at virke som kjolens nr 2 lag hvor 2 flæser er syet på. Det første lag, som også er det øverste lag er blot 2 lige stykker stof på målet 30 cm langt og 70 cm bredt. Det bliver rynket ind til til samme mål som de 2 underdele måler og syet derpå. Derefter bliver der klippet 2 stykker flæse på 20 cm og 136 cm bredt. De syes sammen og sættes på underdelens stykker ca 12 cm oppe. Den sidste flæse nederst klippes også 2 x 20 x 136 cm. Rynkes igen ind og sættes på nederste kant på underdelene.  Kjolens underdel er dermed dobbelt i det øverste stykke. Håber billederne også kan give lidt forståelse af hvordan jeg syede det.

Her løfter jeg op i det øverste lag og man kan se flæse nr 2 ( som er syet på de 2 dele, som jeg klippede efter mønsterets bagstykke)

Og her løfter jeg op i nr 2 flæse, så man kan se nr 3

Af resterne kunne der lige blive til et bælte. Det er svært at se, da kjolen er så mønstret.

Kjolen endte ud med at blive rigtig fin. Datteren er meget tilfreds. Kjolen er allerede blevet luftet i Århus´s natteliv..

Denne weekend er begge døtre hjemme på besøg og yngstedatteren var så sød at tage kjolen med, så vi kunne få taget nogle billeder.

Den sidder rigtig pænt på hende. I halsudskæringen har jeg givet den et par små usynlige sting, for at den ikke skal blive for åben når hun bevæger sig.

bæltet fremhæver taljen og den bindes på ryggen.

Her kan man se flæserne

Et rigtig godt mønster som man kan lege med og derved opnå et andet udtryk

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

 

 

2 thoughts on “Kjole med flæser efter Onion 2010 mønster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *