Lang cardigan efter gratis mønster fra So Sew Easy

For noget tid siden faldt jeg over en side der hedder So Sew Easy. Den er meget inspirerende og der ligger nogle rigtig fine mønstre. Nogle af disse mønstre er gratis og kan downloades. Jeg har lige prøvet et af dem og det er denne lange cardigan. Den er blot en prøve for at vurdere mønsteret før jeg klipper den i noget andet stof.

Mønsteret printer du ud på papir og samler det derefter. Cardiganen er meget nem og hurtig at sy. Jeg har for en gangs skyld syet på min overlocker. Den bruger jeg sjældent. Cardiganen er syet på almindelig symaskine med stræksøm og efterfølgende er alle kanter blevet overlocket.

Du kan læse meget mere om deres mønstre  på deres hjemmeside som ligger i dette link 

De anbefaler en tynd  bomuldsjersey eller en viscose jersey. Mit er noget kunststof jersey. Det krøller en hel del, selvom det er kunststof.

Direkte link til mønsteret ligger her

Det eneste jeg ikke kunne læse mig frem til, er om mønsteret er inkl. sømrum. Så falder nogle over om det er , må i meget gerne smide en kommentar. Jeg valgte at sy den som om mønsteret var uden sømrum og den passer mig fint. Jeg har dog afkortet den 10 cm da jeg syntes den var lige rigelig lang.

Modellen skråner  ud forneden hvilket giver den lidt vidde.

Kanten foran er blot lavet med en strimmel stof, der er syet på dobbelt, bukket rundt og stukket med en dobbeltnål

Mit stof er to-farvet hvilket åbenbart gør at billedet flimrer lidt.

Den næste jeg vil lave, skal have forkanten ændret en anelse. Den skal ligesom runde en lille smule mere, som vist på billedet nedenunder.

Jeg kan vældig godt lide kombinationen med jeans, top og cardigan. Dog er det lidt en udfordring med jakke. Det kommer ofte til at se lidt sjovt ud hvis jakken er kortere end trøjen.

Et rigtig godt mønster som der er plads til at lege med. So Sew Easy har foreslået, at noget af ryggen bliver lavet i chiffon. Drønsmart ide. Jeg kunne også se muligheder med nogle lommer eller flere farver stof sat sammen.

Mine jeans har jeg syet for længe siden og de er omtalt i dette link

Min top er også hjemmesyet og ligger i dette link

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

 

 

12 thoughts on “Lang cardigan efter gratis mønster fra So Sew Easy

 1. Den ble veldig fin. Jeg har også fulgt den siden en stund og synes jeg får mye inspirasjon der. Enig med deg at den er både penere og mer praktisk når den er kortere😊. God og trivelig helg ønskes deg.

 2. Tak for gode og lærerige indspark – jeg vil følge dig i, at der skal større bue ved forkanterne. Sømrummet er på 3/8” (1cm) fandt jeg ud af ved at scrolle gennem alle kommentarerne på cardiganens side

 3. Det kunne være smart at lave mønsteret om. til en frakke model i fast stof. Så passer frakke og cardigan sammen i længden. Og jeg tror, modellen vil være smart i overtøjsstof …

  1. hej Annette. Ja det var da en god ide. Dog tror jeg så jakken også skal være i noget stræk. Hvis jakken laves i fast stof tror jeg man kommer til at mangle et brystindsnit.

 4. Tusind tak for din skønne beskrivelse /vejledning
  Vil prøve at sy den i bomuldsjersey
  Men hvordan finder jeg ud af hvad der svarer til en M
  Kan se at mønsteret går fra 8-16 – eller har jeg stirret mig blind på det ? 🙃

  1. hej Jette. Mange tak skal du have. Jeg har googlet mig til at str 8 er xsmall, 10 er small og 12 er medium, etc

 5. Hej
  Kan det passe man skal donere et beløb, og oprette en konto med kreditkort for, st downloade mønstret

  Mvh
  Tinna Bregendahl

  1. Hej Tinna. Nej det skal man ikke. Det er helt frivilligt. Og du skal helt sikkert ikke oprette en konto med dit kreditkort. At donere et beløb er frivilligt, ellers skal de i hvert fald have ændret noget på deres hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *