Julegaven til mig selv.

Så fik jeg lige bestilt julegaven til mig selv. Den skal helt sikkert ikke byttes..

Som i sikkert efterhånden ved, syer jeg rigtig meget. Det er dog kun en hobby. Jeg syer ikke for andre, ud over nogle få reparationer for venner og familie. Jeg har ikke nogen stor og dyr symaskine, der næsten kan sy af sig selv. Jeg vil såmænd gerne have en sådan, men vil ikke bruge så mange penge på en maskine. For mig er det ikke et spørgsmål om hvor meget en symaskine kan, men mere om hvor omhyggelig man er når man syer. Det er stadig personen bag maskinen der bestemmer hvor pænt det bliver..

Min symaskine er Bernina activa 210, den de  kalder skolemodellen. Stærk og pålidelig. For nogle år siden købte jeg en brother broderi/symaskine, som jeg også er rigtig glad for. Den kan nogle flere avancerede ting, såsom automatisk knaphul og selvfølgelig kan den også brodere. Med de 2 symaskiner er jeg ret godt dækket ind. Kig evt rundt på min blog, det meste er syet på disse 2 maskiner.

Den tredje maskine jeg har, er en overlocker købt i Bilka. Den bliver yderst sjældent brugt, da den er ved at være gammel og et værre hakkebræt. Jeg tror den er omkring de 15 år. Jeg har aldrig brugt den særlig meget. Her ser i den..

Nu har jeg så lige bestilt en ny overlocker fra Rito.dk

Den bliver min julegave. Den kommer dog ikke under træet, for jeg regner med den kommer om nogle dage, og så skal den altså i brug. Jeg kan ikke vente til juleaften…

Jeg glæder mig vildt. Det er altid spændende at få noget nyt udstyr..

Grunden til jeg har bestilt en overlocker, er at jeg gerne vil kunne afslutte rå kanter lidt pænere i strikstoffer og jersey. Jeg kommer  nok ikke rigtig til at bruge den til sammensyninger, da jeg ikke mener en overlocker skal bruges til det. Det er det man bruger en overlocker til i industrien, men jeg synes nu godt man må kunne se at det er `håndarbejde`.

Modellen er en brother M343D,  og da jeg købte den var den på tilbud til 2500 kr, hvilket jeg synes er en yderst fornuftig pris.

 

Det er en lille og kompakt model, der kan det mest nødvendige. Du kan evt læse mere om den i dette link. 

Der er 3 års garanti på den.

Jeg har handlet ved Rito.dk flere gange og har altid været yderst tilfreds. Deres kvalitet og service er i top. Jeg har bl.a en hultang med udveksling, som ligger i dette link ,

den er helt u-undværlig når man syer tasker etc.

Mit næste ønske er en symaskine der kan sy i læder og tykke materialer. Den behøver overhoved ikke være særlig avanceret, men skal kunne tygge sig igennem mange lag stof. Det er fortrinsvis til syning af tasker etc . Jeg har faktisk kig på en, men nu må vi lige se om det bliver min julegave til næste år..Toyota Power Fabriq 17. Den ligger i dette link

Nu skal der bare snart komme en pakke til mig…

 

8 thoughts on “Julegaven til mig selv.

 1. Tro mig, du kommer til at sy sammen på overlockeren. Du kan jo sagtens sy en søm indenfor, som de gør i industrien. Helt uforståelig for mig, du ikke har haft en fuldt køreklar overlocker før nu med alt det, du syr.
  Det bliver SÅ godt for dig.

 2. Det er en fantastisk gave og ikke mindst maskine – jeg har den der hedder 2104D som jeg fik af min kæreste sidste år i julegave – god jul

 3. Hej Gitte Er du tilfreds med din nye overlocker?? Jeg skal have en ny min er mere end 20 og købt i Bilka men nu driller den for tit og jeg overvejer stærkt at købe den du har købt fordi den er til en rimelig pris
  mvh Anne.Mette

  1. Hej Anne-Mette. Jeg er meget tilfreds med maskinen. Den er utrolig enkel at indstille og tråde. Den syer så fint. Det virker til at være en god stabil maskine til en meget fornuftig pris 😘

 4. Du nævner t du ku ønske en maskine der kan sy i læder? Det kan min bernina skolemodel altså sagtens? Jeg undrer, vil din ikke det?

  1. Hej Eva. Jo det kan min også godt. Men den kan godt finde på at smide en enkel løkke når det bliver for tykt. Jeg synes faktisk det er lidt synd for maskinen at sy i tykt læder. Det ville være bedre om det var en maskine der kun var beregnet til et sådan materiale, men det er nu kun et ønske. Jeg tror desværre det bliver ved det, da jeg jo ikke skal sy med salg for øje. Så min bernina holder nok til mit behov 😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *