Hyggetøj til julen

Sidste år syede jeg hyggetøj til mine 2 piger og jeg i jersey med nisser på. Det har vi brugt utrolig meget. Derfor ville jeg gerne sy nogle nye sæt til os, men de skulle dog kunne bruges året rundt. Sådan et sæt man hopper i når der skal hygges og som bare er super behagelig at have på. I stof og stil fandt vi det lækreste blå rib.

Sættene er ikke billige at sy, da stoffet kun er 85 cm bredt. Der går præcist 3 meter til hver sæt.

Det er ikke altid man kan gøre det op i kroner og ører når man syer selv. Det er også en del af det at man får noget der passer, en god kvalitet og at man  selv har fremstillet det. De her sæt koster 284 kr pr sæt, så man kunne sikkert finde nogle i butikkerne til samme pris. Men jeg er overbevist om at så er det ikke samme gode  kvalitet, pasformen er dårligere, og jeg har ikke haft glæden ved at sy dem…

Der er brugt det samme stof i ærmekanter, benkanter og som halskant. På mit eget sæt er der syet mine symærker på, men det er der ikke på mine pigers, da de ikke er så vild med mærker. Det er helt ok. Det er utrolig svært at gengive farven helt rigtigt. Man kan se det ser forskelligt ud på billederne, alt afhængig af lyset.

Jeg har til bluserne brugt et gratis mønster fra Alt om Håndarbejde. Det er et rigtig godt mønster som jeg har brugt en del gange. Det ligger i dette indlæg til at downloade.

Jeg har bevist ikke lagt blusen til fold i midten, men delt den. Den er syet sammen i midt for og midt bag, og for effektens skyld er der syet en pyntesøm ned over sammensyningen.

Jeg er  overbevist om at tøjet kommer vi til at bruge rigtig meget. Jeg tror næsten vi kommer til at tilbringe hele julen i sættet, ud over når vi får gæster..

Til bukserne har jeg brugt Minikreas joggers. Et mønster som jeg også bruger en hel del, da det er rigtig godt.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Tak til hver og en der læser med på min blog, og jeg ønsker jer alle en rigtig god og fredfyldt jul 🎄🎅

 

4 thoughts on “Hyggetøj til julen

  1. Du ønskes også en fredfyldt jul og et fantastisk nytår med ligeså meget energi og kreativitet, som i det forgangne.
    Tak for al den inspiration, som du så næstekærligt har sendt ud til os alle sammen😘

  2. Så flotte sett. Jeg har organic rib fra Stoff og Stil. Egner det seg godt til å sy hele plagg av? Det er kun 3% elastan i det, jeg skal sy bukse til et barn på fire år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *