Skuldertaske Square. Gratis mønster og vejledning.

Min vinterjakke er ret tyk, og når jeg bruger den, mangler jeg en taske der kan hænge ud over . En bumbag er svær at bruge til jakken, da den kommer til at fylde meget ned foran. Derfor har jeg lavet et nyt mønster. For at kunne skelne mellem de forskellige taske mønstre jeg laver, vil jeg begynde at give dem et navn. Den her vil jeg kalde Square, da den forfra ligner en firkant.

Den kan rumme en pung, mobilen, diverse kort og et par småting mere.

Den måler ca 20 x 22 x 5 cm ( i bunden )

Inden i er den foret med mønstret bomuld.

Mønsteret kan du printe her i link: 

Det består af 3 sider, som skal sættes sammen. Sørg for at du får tjekket den lille firkant. Den skal måle præcis 5 x 5 cm.

Siderne ser sådan ud

Du skal bruge ca 50 cm stof til tasken, 30 cm foer, 1 stk 20 cm ikke-delbar lynlås og 2 ringe. Skulder-remmen kan du lave på mange måder. Ved min har jeg brugt en stump kæde, 2 karabinkroge, en reguleringsspænde og noget gjortbånd.

Jeg har brugt fløjl møbelstof fra Stof og stil til yderstof. Inderstoffet er bomuld, købt for længe siden.

Klip yderstof  og foerstof i de forskellige dele. Bemærk at du ved skal klippe mønsteret op i den linje der bliver taskens bund før du klipper foret… Det gule mønstrede stof er mit foer.

Start med at sy foret i bunden, ret mod ret. Du syer ca 5-6 cm ind på hver side af de små indhak.

Ønsker du lommer indeni tasken, skal de laves nu. Ellers skal du nu til at sy lynlås i tasken.

Tag det lille stykke i yderstoffet og læg lynlåsen på ret mod ret. Sørg for at lægge lynlåsen som på billedet hvis du vil have tasken til at hænge på din højre side…

Sy lynlåsen fast med en stikning.

Læg foerstykket ovenpå med retsiden nedad og sæt det fast med nåle.

Vend sytøjet om til den anden side og sy en stikning præcist i samme syning som tidligere.

Vip begges stykker stof nedad, så lynlåsen bliver synlig og sy en stikning 2 mm inde på stoffet langs lynlåsen.

Tag det store stykke yderstof frem. Lynlåsens anden side skal nu syes fast på dette.

Læg lynlåsens side ned på stykket ret mod ret. Sy en stikning ned midt i lynlåsen. Det har jeg desværre ikke taget billeder af, men det er præcist som du gjorde med lynlåsens første side.

Læg det store stykke foer ovenpå ret mod ret. Det er i den ende hvor de røde klemmer sidder på. Vend sytøjet om til den anden side og stik igen ned i præcis den samme syning som tidligere.

Vend lynlåsen frem til retsiden og sy en stikning ca 2 mm fra kanten. Nu ser dit sytøj sådan ud.

Fra den anden side ser det sådan ud.

Nu skal de små stropper øverst sættes fast. Klip i gjortbånd 2 stykker på 8 cm .

Træk en ring på en strop og fold den til halv størrelse. Mine ringe er magen til dem der bruges på nøgleringe, blot noget større.  Sy dem på øverst på afmærkningerne med en stikning.

Tag nu fat i den modsatte ende af yderstoffet og fold det op til stropperne, så det ligger ret mod ret. Sæt nåle eller klemmer langs siderne og i toppen.

Vend sytøjet op til den anden side og fold foerstoffet på samme måde op. Sørg lige for at din lynlås lige bliver lynet ned nu, da det ellers bliver lidt svært at vende tasken senere.

Du har nu ligesom 2 tasker liggende fladt ovenpå hinanden.

De 4 lag stof sættes nu sammen i siderne og toppen med nåle eller klemmer og du syer nu igennem alle 4 lag på de 3 sider.

Nu skal hjørnerne i bunden laves.

Fold yderstoffets hjørne, så sidesømmen kommer til at ligge i midten. Håber i kan se det på billedet, da det er lidt svært at skrive sig ud af.

Sæt nåle i for at holde det på plads

Fra den anden side lægges foret på samme måde. Her sørger du for at sømrummet ligger til begge sider. Sæt nåle igennem alle lagene.

Sætter et billede ind der viser hvordan det ser ud når du kigger ned igennem alle lagene

Sy en stikning hen over alle lagene. Set fra den ene side…

og set fra den anden side…

Det samme gør du med det andet hjørne. Det bliver lidt bumlet, men det betyder ikke spor..Når de 2 hjørner er syet, ser det sådan ud.

I foerets bund er der jo et hul og det vender du nu tasken igennem.

Når du har vendt den rundt , vender du den igen igennem lynlåsen.

Nu er tasken ved at være færdig. Du mangler kun at sy hullet i foeret.

Du trækker foeret ud i tasken og syer en stikning hen over hullet.

Put foeret ind igen i tasken og du kan nu montere din kæde på ringene.

Vil du ikke have kæde på, sættes remmen blot direkte ned i ringene med en karabinkrog.

Enkel og nemt mønster på en taske der kan varierers i det uendelige. Du kan nemt gøre mønsteret højere eller bredere. Så med dette mønster kan du sy store og små tasker, toilettasker eller penalhuse. Du kan tilføje de lommer og effekter som du ønsker.

Den første taske som var min test af mønsteret ser sådan ud. Jeg havde desværre ikke flere guld karabin, så det er sølv. Jeg har siden bestilt guld på Aliexpress. Stoffet er noget quiltet lakstof, købt som rest for meget lang tid siden.

Den næste taske jeg skal have syet, skal syes i læder. Jeg regner med den bliver noget tykkere at sy i. Derfor vil jeg sy siderne af tasken og hjørnerne på en lidt anden måde, så det ikke bliver så tykt. Men det kommer der et indlæg om senere. Hvis dit stof er rimelig kraftigt som mit er, kan du sagtens bruge den metode som jeg bruger her i indlægget. Det fungerer rigtig fint.

Håber du får glæde af mønsteret og får syet dig en taske.

Rigtig god fornøjelse.

31 thoughts on “Skuldertaske Square. Gratis mønster og vejledning.

 1. Jeg blev lidt overrasket over at siderne i både for- og yderstof syes sammen i stedet for hver for sig for så senere at blive puttet ind i hinanden.
  Er det for at holde forstoffet på plads i det øverste stykke af tasken?
  I øvrigt tak for mønstret, som selvfølgelig skal prøves af😊

  1. Hej Inge. Man kan sagtens sy det hver for sig og så senere putte det indeni. Men på den her måde holdes foeret på plads, som du selv nævner og der kan ikke komme stof i klemme i lynlåsen. Især det øverste stykke ville kunne falde ned og genere lynlåsen. Du vil heller aldrig føle at foeret kommer med ud når du tager noget op fra tasken. Samtidigt er det utrolig nemt at sy tasken på denne måde. Alle sømme bliver skjult. Rigtig god fornøjelse 😊

 2. Hej. Har prente dit mønster af den pæne gule taske.
  Men jeg syntes mønster ser meget lille ud, forhold til det du har billeder af. Er nybegynder i tasker.
  Ulla

  1. Hej Ulla. Du skal lige tjekke den lille firkant på kopien. Den skal måle præcis 5 x 5 cm. Gør den ikke det, har du printet ud i forkert størrelse. Du skal printe i det der hedder faktisk størrelse eller 100 % 😊

 3. Hej. Er det mig der er rundforvirret i hovedet når der står at der skal bruges 50 cm stof…:-). mange tak for dine dejlige mønstre..

  1. Hej Laila. Der skal bruges 50 cm i højden hvis du vil have tasken uden søm nede i bunden. Ellers skal du lave en sammensyning i bunden og så kan du sagtens bruge noget mindre stof. I bredden skal der ikke bruges mere end 30 cm, så hvis dit stof er 140 cm bredt får du faktisk til flere tasker eller til andre projekter. Det er derfor det kan være smart at bruge en rest til tasker, da de i grunden ikke tager ret meget stof. Men skal du ud og købe stof til den, skal du købe 50 cm. Håber det giver mening, ellers skriv lige igen 😊

 4. Hej Gitte 😉 tak for mønster og grundig vejledning! Dejlig nem og hurtigt syet – har fået lavet to af rester til gaveleg. Var nødt til at håndsy lynlåsen i siderne til sidst fordi de “gabte”. Måske problemet er at jeg ikke får syet tæt nok på lynlåsen, når jeg syr alle delene rundt. Men pyt de er fine – fik du syet en i skind?

  1. hej Ann-Kerstin. Jeg tror du har ret i at du ikke får syet tæt nok på lynlåsen i enderne, men godt du fandt en løsning på det. Dejligt at høre at du har haft en god oplevelse omkring mønsteret. Nej jeg har desværre ikke fået syet en til mig selv endnu. Hver gang kommer der andet i vejen. Det er helt pinligt hvis du så hvor grim en taske jeg bruger i øjeblikket. Tasken var et forsøg, og blev slet ikke som jeg havde regnet med. Men i mangel af bedre, kom den i brug og den bliver brugt endnu 😜

 5. Det er nogle lækre opskrifter du ligger klar, sikken et stort arbejde du har gjort, men dejligt nemt for os, og kanon med alle de gode billeder du ligger ved. Jeg har lige syet den taske på ca 1 time og den anden dag syede jeg toilet tasken af dækkeservietten. Rigtig stort arbejde du har lavet og 1000 tak for det.
  Hilsen Anja

 6. Wow… en flot taske og god vejledning, glæder mig til at komme igang med at sy den, den er lige prikken over i’et til min datters kostume 😊

 7. Hej Gitte
  Jeg har et stort stykke stof, nøjagtig samme som dit (fejlkøb) skulle have været betræk til en madras, som jeg ikke kan finde ud af.
  Nu ved jeg præcis hvad jeg skal med noget af det.
  Det er så fin en beskrivelse, så jeg skal i gang i aften med tasken.

  Har du forresten en løsning på madrassen?

  1. hej Helle. ih dejligt du kan bruge mønsteret til dit fejlkøb. Nej, en løsning til madrassen kan jeg ikke sådan lige komme på. Jeg ville nok vælge at sy en lang lynlås ind i både en langside og en kortside for at det nemt at få af og på. Men lige hvordan det syes har jeg ikke et bud på 🤔

 8. Hei
  Gleder meg til å sy denne vesken til min datter til jul, men jeg finner ikke ut hva den lille firkanten på 5×5 cm skal brukes til??

  1. Hej Laila. Den lille firkant er blot en testfirkant som du skal tjekke, for at se at du har printet mønsteret i den rigtige størrelse. Hvis den ikke måler 5 x 5 cm, skal du ændre din printerindstilling. Den skal printe i faktisk størrelse eller det der hedder 100 %. rigtig god fornøjelse med tasken og håber din datter bliver glad for den 😍

 9. Liten kjekk veske, men om den syes i fløyel på den måten, så får man jo en lys og en mørk side. Da ville jeg delt stoffet med søm i bunn.

  1. Hej Tove. Mange tak skal du have 😊 Du har helt ret med at der er retning på fløjl. Ligeså hvis dit stof har mønster med retning, der skal vende rigtigt. Så skal mønsteret klippes op samme sted som foeret. Jeg har blot gjort mønsteret så simpelt som muligt. Nu er det her en kortluvet møbelfløjl, du ser nærmest ikke forskel på med luv og mod luv.. Samtidigt har det faktisk ingen betydning til en taske der skal hænge på skrå over skulderen. Man ser jo aldrig de 2 sider samtidigt 😊

 10. Bonjour, merci pour le tuto😁j’habite en Provence et j’aime coudre, c’est super ce modèle et surtout pour la traduction en français amitiés Gigi

 11. Dejlige mønstre du laver. Er lidt ny. Hvordan ændre jeg mønster hvis den skal være større, det har jeg aldrig prøvet.
  Hvorfor skal det være en ikke delbar lynlås.

  1. Hej Anita. Mange tak skal du have. Du kan evt prøve at printe mønsteret i mere end 100 %. Derved bliver mønster større. Men ellers må du kigge på mønsteret og se hvorhenne du kan ændre mål uden at det ødelægger faconen. Det kunne være at klippe mønsteret over i midten og så forlænge den i højden. Det samme kan gøres på den anden led. I princippet kan du også bruge en delbar, men så skal du lave et stop i slutningen på lynlåsen, ellers går den jo bare op. Det nemmeste ved den her model er at længden på lynlåsen passer med tasken. Men hvis du søger på lynlås på min blog kommer der flere indlæg frem om hvordan du laver stop på en lynlås. Søgefeltet ligger på pc til højre for indlæg. På mobil er du nederst under 5-6 indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *