Kjole med vingeærmer og krave efter mønster fra AOH

Sidst der var kreativ messe i Fredericia kunne man tage et gratis magasin. Det så måske ikke ud af noget særligt, og jeg tror desværre at mange slet ikke får kigget i det. Men bladet indeholder rigtig mange spændende ting. Der er bl.a ca 15 sy mønstre fra Alt om Håndarbejde. I bladet er der sy vejledning og mønsteret kan man downloade og printe, ganske gratis. En god måde at lære Alt om Håndarbejde at kende hvis man ikke kender bladet i forvejen. Denne kjole er et af de mønstre der var i bladet.

Kjolen har et kimono-inspireret snit med et løst bindebælte i taljen og 3/4 ærmer med vidde. Foran er der rynker ved halsen, en fin lille ståkrave og slids i ryggen.

Du kan downloade mønsteret her i link

Hvis du gerne vil have en sy vejledning til den, kan magasinet købes i de fleste kiosker. På deres hjemmeside ligger en liste med forhandler. Du kan læse mere om AOH i dette link

Stoffet er en fastvævet viscose, som jeg købte i Alanya under sidste ferie. Det er svært at se, men det er mørk grøn i bunden.

Her kan du se, at der er meget vidde i ærmet, og så har jeg endda taget lidt af vidden, da jeg ellers ikke lige kunne få mønsteret til at være på stoffet. Jeg er helt vild med de ærmer..

Kraven voldte mig lidt problemer. Det var som om den var for stor og stod for lige op. Derfor ændrede jeg kraven så den fik lidt mere facon. Det kan sagtens skyldes at jeg måske har en anden runding i nakken end andre. Men jeg pillede den første krave af og satte en ny på som buede lidt mere og så var den perfekt. Jeg vil foreslå at du laver kraven efter mønsteret. Skulle det så vise sig den volder dig problemer med at sidde pænt, kan du overveje at lave en krave efter min metode.

Her er lidt forklaring på hvordan jeg ændrede krave-delen.

Det var i bagstykket kraven ikke sad pænt. Den skulle ligesom runde lidt mere. Derfor tegnede jeg en krave i papir nøjagtig magen til den første.

Klip derefter den ekstra krave-del i papir ud. Husk at tegne pasmærkerne op, dem skal du bruge når kraven skal sættes på. På mønsteret tegner jeg nu 5 streger som ligger så nogenlunde vinkelret ned på kanten. De små mærker i øverste kant på den nye del er afsat 2-3 mm fra de 5 streger.

Klip nu op i de 5 streger. Men lad den sidste millimeter være uklippet, så mønsteret stadig hænger sammen. For at det er nemmere at styre så klip en streg af gangen.

Sæt nu mønsteret sammen igen, alt imens at du overlapper lidt i den ende hvor du har klippet op. De små mærker øverst på mønsteret viser hvor jeg skal stoppe overlap. Så det er ganske små overlap. Sæt tape henover så overlappet holdes på plads. Billedet nedenunder viser jeg har overlappet ved det første klip. Den næste store streg er der hvor jeg endnu ikke har fået klippet op og overlappet. Det er altså kun i den øverste kant du overlapper og derved gør lidt kortere. Den nederste kant ændres ikke i mål, da der ingen overlap er der.

Når du har gjort det ved alle 5 steder, kommer mønsteret til at se sådan ud i forhold til det oprindelige. Du kan se den runder mere, men det er ikke meget. Det er en god ide, lige at tegne den pænt op, da du skal sørge for at kanterne bliver tegnet med et blødt rundet forløb og ikke så takket som det lige nu ser ud. Håber det giver mening..

Men som sagt synes jeg du skal starte ud med at bruge kravedelen som den ser ud, da det måske kun er ved mig den skal ændres..

Kraven følger fint halsen rundt og alligevel sidder den ret løs. Det er meget svært at se på billedet , men der er små rynker foran på kjolen der starter ved kraven. Jeg har lige sat håret op og håber i derved kan se hvor pænt den sidder.

Bagpå er der en lille slidse og den lukkes med 2 knapper.

Kjolen kan også bruges uden bælte. Den kommer derved mere til at få et kimono-look. Min Square skuldertaske passer så pænt til, og giver lige det løft der måske skal til for at kjolen ikke bliver kedelig.

Jeg har syet kjolen i str 40, men syede den efterfølgende 1 cm ind i hver side. Derfor er den næste kjole klippet i str 38 og så krydser jeg fingre for at den ikke bliver for lille… Jeg bruger normalt str 40. Mønsteret til tasken kan du printe gratis og det  ligger i dette indlæg 

Et rigtig fint mønster, og jeg har som sagt allerede klippet til den næste kjole..Jeg håber  at farverne i den næste kjole gør det nemmere at se detaljerne på kjolen..

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

 

6 thoughts on “Kjole med vingeærmer og krave efter mønster fra AOH

 1. Sikke en flot kjole du har syet, Kan man få mønstret på den nye krave du har lavet til Kjolen.
  Mvh Lone

  1. hej Lone. Mange tak skal du have.😊 Min krave ligner den som er efter mønsteret, blot drejet lidt mere. Men jeg lægger lige et par billeder ind så du kan se hvordan jeg har lavet den.

 2. Hej, sikke en flot kjole du har syet, og virkelig fint valg af stof. Jeg ville rigtig gerne igang med den, men kan ikke finde syvejledningen inde på aoh hjemmeside 🙁 findes den andre steder?.. mvh. Thania

  1. Hej Thania. Mange tak skal du have. Når du køber mønsteret på deres hjemmeside kommer vejledning automatisk med. Når du har downloadet mønsteret og åbner det, ligger vejledningen som de først sider 😊

   1. Mange tak for svar. Første gang virkede linket ikke, det var det der voldede mig problemer, jeg fandt mønsteret nu 😊 God aften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *