Kjole med flæser i underdelen

Rygsæk/shopper til storbyferie

Lige før en ferie til Malaga fik jeg syet denne taske. Den skulle fungere som en let rygsæk og shopper. To fluer med et smæk🤣 Da vi rejste uden kuffert, skulle den fylde minimal og alligevel være stærk og behagelig at gå med. Sådan en taske man bruger til at putte et par vandflasker i og en ekstra trøje. Når dagen så var ved at være slut, går man  forbi en købmand og bruge den som shopper til madvarer og snacks.

Jeg har brugt et mønster der ligger her på bloggen og blot gjort den lidt større. Tasken er ikke foret, da det ville gøre at den fyldte lidt mere. Mønsteret som den er lavet over ligger i dette link

Tasken er syet i et stykke stof fra et badeforhæng. Det er nylon og derfor rimeligt tyndt, men stærkt.

Jeg har tilføjet hanke som er sat fast med en syning øverst i tasken og i den syning som danner løbegangen.

I den ene sidesøm er der sat et stykke rund elastik ind. Jeg kan så rulle tasken sammen og den fylder ikke særlig meget.

Det lille mærke er fundet i en genbrugebutik.

Snorene, som rynker tasken, er ca 2 cm brede. Jeg har syet et par løse firkantede stykker i stoffet med skum indeni. De kan skubbes på båndene og derved skåne skuldrene, så snorene ikke mærkes.

Jeg har genbrugt en lukning fra en gammel taske. Nederst på rygsækken syes den ene del fast med en lille strop

Den anden del af lukningen bliver sat på de lange snore. Det betyder at når jeg vil bruge den som shopper, klipses snorene blot af og proppes ned i tasken.

Når den så skal bruges som rygsæk, sættes snoren igen på plads.

Jeg synes selv den er ret genial. Nu har jeg brugt den hver dag  de sidste 5 dage i Malaga og den virker helt efter hensigten…

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar.

9 kommentarer

 • Anne Vinggaard

  Tak for mønster. Kan du forklare lidt (evt vise billeder) om de to firkantede stykker med skumgummi indeni? Hvordan fører du remmene igennem?
  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Anne. Det er lidt svært at forklare, men det er faktisk blot en firkant jeg folder omkring remmene og giver en syning. Men jeg vil lave en vejledning til tasken og så skal jeg nok vise det. Der går dog lige lidt tid før den er klar 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Landgren

  Kære Gitte. Laver du en vejledning kun til denne her? Jeg er så nem, at forvirre, og har svært ved at skille det ad, når den ene er med foer og ingen hanke. Især punktet med løbegangen forvirrer mig, da jeg jo ikke skal have foer i. Du skal have masser af tak for dit store engagement, og jeg har lært utrolig meget af dine vejledninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Janni. Jeg kan sagtens forstå det kan forvirre med de forskellige muligheder der er for at ændre et mønster. Jeg vil meget gerne lave en mere udførlig vejledning på denne taske. Der går dog lige en uges tid før det kan komme på bloggen. Mange tak for din søde kommentar 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni Landgren

   Du er da bare guld for os medsysøstre. Tak tak og atter tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Janni. Og jeg takker for at du læser med og kan bruge mit indlæg 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heike Andersen

  Det er da bare genialt hvor får du dog idéerne fra😍😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak Heike 🤣 De opstår som regel fordi jeg selv har brug for en taske til et specifikt brug 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Gjørtz Bloch

  Hasserishøj 5

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole med flæser i underdelen