Style-Vil, perfekt til kreative sy-projekter

Jeg har syet i mange år, men først for ca 1 år siden opdaget materialet Style-Vil. Det minder mest af alt om skumgummi. Perfekt til mange kreative projekter så som tasker, æsker og brødkurve. Ja til alle de ting der skal være bløde, men alligevel holde faconen. Kender du det ikke ?

Det er 5 mm tykt, og forhandles ved de fleste stofbutikker. Materialet er nemt at sy i. Folder og læg på materialet kan stryges væk ved svag varme uden damp. Det skal gøres før du går igang med dit sy projekt.

Jeg har været rundt på nettet og kigget efter det, og alle steder er det 72 cm bredt og koster omkring de 100 kr pr. meter. På en måde et dyrt materiale, da det jo ikke er noget man kan se synligt når man har syet en taske eller hvad man nu syer. Men det giver bare så meget til det færdige resultat, så det er bestemt værd at ofre på sit sytøj. Det er jo så heller ikke et materiale, man bruger så meget af, da det som oftest er til mindre ting, i forhold til stof der bliver brugt til eksempelvis en kjole.

Her er det brugt på en toilettaske. Nemt at lave flotte quiltninger i. Bemærk at Style-vil gerne skal klippes lidt større end mønsteret, da det ligesom krymper lidt sammen hvis man laver stikninger på det som ved denne toilettaske..

Tasken ser sådan ud færdigsyet.

Det har  irriteret mig lidt, at man nogengange får små dumme stykker i overskud af materialet, hvis man har syet en  toilettaske eller lign. Da det jo alligevel er lidt pebret, vil jeg ikke bare smide de små stykker ud, i håb om at man en dag lige kan bruge dem. I dag lavede jeg så et forsøg… Man kan sagtens sætte flere stykker af materialet sammen..(Hvis du har syet indlæg til BH, ved du hvordan det fungerer) Det skal blot passe med at det er der hvor din taske eller hvad du nu syer, har et knæk i forvejen.. Så det vil være en rigtig god mulighed ved mindre tasker og punge etc. Jeg viser lige hvordan du syer det sammen.

Her er 2 små stykker, bare for at vise hvordan du kan gøre.. Der skal være 2 helt lige kanter, og det er vigtigt at de virkelig er lige..

Sæt nu din maskine til at sy store siksak. De bredeste den kan og stinglænge på ca 2,5 – 3.  Sy de 2 stykker sammen ved at skubbe de kanter sammen og sy ned i midten af dem. Nålen stikker så ned den ene gang i det ene stykke, og det næste sting stikkes ned i det andet stykke.

Sådan ser det ud når det er syet.

Det skal som sagt bare passe med at det bliver et sted hvor der alligevel skulle være en knæk på dit sy projekt.. Husk at hæfte ender..

Her er det en lille kosmetikpung..Lige her kan man rigtig få brugt de mindre stykker. Alle de steder med siksak er det sat sammen. Desværre kan du ikke se at i den anden side, sidder der lige så mange små stykker. Ved denne kosmetik pung blev der brugt 9 mindre stykker og 2 lidt større.

 

Pungen ser sådan ud når den er syet. Alle de steder hvor der var siksakket bliver tasken bukket i facon.

Nu giver det rigtig god mening at gemme selv små stykker og bruge dem til mindre sy projekter..

Muligt du allerede er kommet frem til dette for lang tid siden, men for mig var det nyt 😁

Håber du kan bruge indlægget.

8 thoughts on “Style-Vil, perfekt til kreative sy-projekter

  1. Tak for info om at sy stykkerne sammen.
    Hvis man har et foldet stykke vil folden stadigvæk være der når du er færdig med at sy, men hvis du stryger det på 2 stjerne kan man fjerne dem, brug ikke damp.
    Jeg har lige quilte noget og havde lagt 2 cm til stof og skumgummiet, da jeg var værdig med quiltningen havde det hele mit slut mål, så fremover ligger jeg lige 3/4 cm ekstra til så jeg har noget at finskære pudse med når jeg laver tasker.

  2. Takk igjen. Jeg visste ikke om dette, helt nytt for meg og så fint st du viser hvordan det syes sammen. Som vanlig, masse gode bildet og tips fra deg. Ha en fin dag😊😊.

    1. Hej Maria. Nej det ville jeg ikke umiddelbart anbefale. Jeg tror den man bruger til bh er blødere. Men her udtaler jeg mig kun om min fornemmelse og ikke noget at have det i 😉 Jeg vil foreslå at du spørger der hvor du køber dine bh materialer 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.