Bumbag med mellemfoer

Tada… så blev den 4. bumbag også færdig. Nu må jeg hellere give jer nogle små trick til hvordan jeg sætter mellemfoer i og vise jer hvad jeg bruger til taske remmen.

Mønsteret til tasken ligger lige til at printe  her

Tidligere har jeg syet disse.

Brun fløjl.

Grøn mønstret velour.

Sort fløjl.

Og den sidste er syet i mørkegrøn møbelvelour.

Jeg lægger lige link ind til kæden, jeg har erfaret at nogle ikke kan finde hvor man køber det henne. Det er købt her

Jeg har brugt den kæde der er 10 mm.

Jeg sætter et mellemfoer i som minder lidt om filt. Det er købt ved Stof 2000 og jeg må indrømme at jeg ikke ved hvad det hedder. Det er uden lim. Det er ca 1-2 mm tykt og ret blødt, men alligevel med lidt hold i. Ja det minder faktisk rigtig meget om noget filt. Men det fungerer rigtig godt som mellemfoer i tasker.

Dette er min måde at bruge materialet på. Måske kan det inspirere dig.

Jeg klipper et stykke mellemfoer groft ud og sætter det fast på yderstoffet med nåle. Da mit stof er kraftigt vælger jeg at der hvor der skal være mange lag stof,  klippes mellemfoeret til, så det ikke går helt ud til kanten. Mellemfoeret bliver syet fast til yderstoffet med en syning helt ude i kanten.

Der syes i kanten.

Først derefter bliver det klippet til, og så ser det sådan ud.

Når du vender det om , ser det sådan ud.

Stikningen i kanten gør at der er god hold på mellemfoeret og det bliver derved nemmere at sy.

På samme måde sættes mellemfoeret fast på alle delene, dog ikke de små stykker hvor remmen skal sidde.

Du får nu noget nemmere ved at sy tasken, hvis du som jeg, har valgt at sy den i noget kraftigt yderstof. Hvis dit yderstof ikke er så kraftigt, kan du selvfølgelig sætte mellemfoeret helt ud til alle kanter.

I hver side af tasken er der sat en D-ring ind. Det gøres blot ved at du på mønsteret forlænger mønsterdel 5 så den bliver ca 11 cm lang.

Så sættes D-ringen blot på og det forlængede stykke bukkes om. Ombukket stikkes fast med et par stikninger. Sørg for at sy frem og tilbage nogle gange.

Jeg synes tasken får et eksklusivt look ved at sætte et stykke kæde ind i remmen.

Remmen består ellers af noget sort gjord bånd hvor der er sat en karabin krog i, bukket om og syet fast.

Kæden er sat på med en nøglering ned i D-ringen og sættes så blot på den karabinkrog der er syet på remmen. Ved denne taske er remmen blot en nylongjord, men jeg havde da vist lovet datteren at den blev i læder. Så i morgen må jeg lige klippe en sådan i noget sort skind som jeg har liggende.

Kæden kan købes her ved Laederiet.dk. Det er den kraftigste jeg har brugt.

Du kan også købe alle de andre materialer jeg har brugt ved Læderiet. Jeg har lige bestilt en del varer derfra og vil gerne i et senere indlæg skrive lidt om hvilke ting jeg har bestilt. Glæder mig til de kommer, da jeg har bestilt noget mere kæde i et par andre metalfarver. 

I øvrigt syede jeg lige en kvast i læder og satte på lynlåsen . Den blev virkelig fin.

Den er nem at pille af, hvis datteren ikke kan lide den. Den er blot syet på en nøglering. Jeg må tilstå at jeg blot kopierede en kvast som jeg havde købt.

Det kunne da være jeg også lige skulle vise hvilket foer jeg har valgt til tasken indeni. Det er bomuldsstof fra Stof og stil.

Du kan lige skimte at jeg også har syet en lille lomme indvendigt. Nogle har forslået en lynlåslomme bagpå tasken. Det kan man sagtens sætte på. Men jeg vil aldrig sætte en lynlås bagpå. Hvis du bruger tasken meget, slider lige netop en sådan lynlås bagpå meget på dit tøj. Faktisk kan den rive stoffet helt op på din bluse eller jakke. Den fejl begår jeg ikke igen. Så hellere en lille indvendig lomme i foeret.

Den lille lynlåslomme foran er foeret med sort stof. Det kan du vist lige skimte på billedet.

Nu håber jeg bare yngstedatteren bliver glad for den, ellers tager jeg den selv 😁

Jeg er i tvivl om i kunne bruge en  anvisning på hvordan kvasten laves. Men smid gerne en kommentar om det har interesse og hvad du siger til tasken 😊

 

 

15 thoughts on “Bumbag med mellemfoer

 1. Wow ! Jeg elsker dine bumbags ! De er virkelig flot lavet og alligevel virker det så simpelt. Jeg kan ikke vente med at komme i gang med min egen.
  Du skriver du kan dele vejledning om næsten, det ville jeg være taknemlig for hvis du gjorde, den gir lige det sidste finish synes jeg.
  Sikke nogle heldige døtre du har 😊

 2. Wow ! Jeg elsker dine bumbags ! De er virkelig flot lavet og alligevel virker det så simpelt. Jeg kan ikke vente med at komme i gang med min egen.
  Du skriver du kan dele vejledning om næsten, det ville jeg være taknemlig for hvis du gjorde, den gir lige det sidste finish synes jeg.
  Sikke nogle heldige døtre du har 😊

  Og hvor lang er din nr. 2 lynlås på den gnne taske 😊

  1. Hej Maria. Tusind tak for din søde kommentar. Nr 2 lynlås er ca 12-15 cm lang. Faktisk kan du godt bruge en lynlåg som er længere, så skal du bare sy forsigtigt hen over tænderne. Det har jeg gjort med tasken i dette link som er lavet med 2 ens lynlåse fra Stof og stil. http://sygal.dk/2019/03/09/bumbag-af-en-gammel-laederjakke/
   Jeg skal lige have eksperimenteret lidt mere med kvaste, før jeg kan give en vejledning på dem, men den kommer 👍

  1. hej Nadja. Tak for din kommentar, det vil jeg da overveje, men er sikker på det kræver et andet udstyr end det jeg har, og da det er på hobbybasis vil jeg ikke ud og investere i udstyr 😉

 3. Hej Gitte
  Det er nogle flotte bumbags du har syet. Vejledningen er så fin at følge. Jeg har syet et par stykker. Men jeg har svært ved at få enderne pæne , kan ikke få et fladt nok, det bliver noget tykt og klumpet 🤔

  1. Hej Randy. Mange tak skal du have. Jeg har lige syet mig en ny og der fandt jeg ud af at hvis du rykker de små endestykker lidt længere ned, blot nogle få mm, giver det en pæn og knap så tyk en kant. Det er næsten ikke at se på den færdige taske at de er blevet rykket ned. Nogle foreslog på et tidspunkt at man måske kunne klippe bagstykke og top ud i et, derved ville man også få færre sømme i det kritiske hjørne. Men det har jeg desværre ikke prøvet selv endnu. men om nogle dage ryger min bumbag ind på bloggen og der skriver jeg lige lidt om det 😊

 4. Hej Gitte. Så kom jeg igennem med 3 stk. Bumbag. Med hver sit design. Jeg tilføjede en lille lomme inde i tasken til dankort, efter børnebørns ønske. Syntes selv de blev gode. De er syet af en jakke, som blev klippet op

  1. Hej Karin. Jeg har lige set dit billede af dem og de er virkelig blevet så fine. Hvor er det dejligt at se 😊 Der må lige være 3 stk glade børnebørn 😍

 5. Altså, jeg må se at komme i gang med sådan én. Jeg har en masse gamle jeans liggende derhjemme, og tænker at man må kunne lave et superfint design af jeans-stof med forskelligt udtryk / grad af slid / farve …og måske man endda kunne genbruge de gamle lynlåse? Det ville da være up-cycling der ville noget! – og måske en gammel skjorte som for..?! 1000 tak for inspirationen 🙂

  1. Hej Jenny. Det er nemlig en rigtig god ide du der kommer med 👍 Hvis man genbruger flere forskellige ting fra jeans får man det fedeste udtryk 😘 En skjorte som foer ville da lige sætte prikken over i-et 👍

 6. Hejsa.
  Vil start skrive ordblind.
  Jeg tænk den mavntaske med 2 lyn lås lave den på samme som nr 1 lås.
  Den med kædde kan den indstille i størrelse.
  Eller du ide hvor kan gør det med kædde indstil mavn størrelse.
  Ps syns side fed er lidt ny begynder i af sy.
  Knus Hanne

  1. Hej Hanne. Mange tak for din søde kommentar 😊 Du kan sagtens lave lynlås nr 2 på samme måde som nr 1. Så klipper du bare forsidens mønster igennem hele vejen over og gør som nr 1 lynlås. Den med kæde kan godt indstilles, men kun længden på kæden og så får du et stykke kæde til at hænge løst ned. Det vil være bedre at sætte et spænde ind i selv skulderbåndet og så regulere den der, derfor kan du stadig sagtens sætte kæden på som pynt. Jeg mener i den første taske er der vist hvordan man sætter en reguleringsspænde på remmen. Skriv endelig igen hvis der er noget i mit svar du er i tvivl om. knus Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *