Min nye forårs jakke efter mønster fra AOH

Jakken her har været undervejs i lidt tid. Det har været sådan et projekt jeg er gået lidt til og fra. Men nu er den endelig syet færdig. Bemærk at farven på jakken kan snyde på billederne og nogle steder ligner det en helt anden farve, men det er  fordi stoffet skinner og derved er det svært at gengive farven rigtig. Den er koksgrå, næsten sort.

Mønsteret er fra Alt om Håndarbejde og ligger i dette link. Et mønster som man bestiller og så printer det selv. Må indrømme det tog lidt pippet fra mig da jeg opdagede hvor mange sider der er, hvis man printer både mønster og vejledning etc. Det er jo også fordi jakken er foret og dertil er der også mønster.Men nu her hvor den er syet, synes jeg absolut det er det hele værd.

Jakken er det man kalder en duffelcoat. Den skulle oprindelig syes i uldent stof, men jeg har valgt at sy den i koksgrå bævernylon. Det er købt ved stof og stil. Bævernylon er stærk og praktisk. Det kan modstå en let byge og er smudsafvisende. Den er foeret med quiltet sort foer, også fra Stof og stil.

Det er et rigtig godt mønster. Dog er jakken ikke blevet helt som jeg havde i tankerne. Jeg synes den er blevet for tung i udtrykket og det er helt sikker pga farven. Den skulle være en forårs jakke, men jeg synes det mere er blevet en efterårs jakke.. Men den er praktisk og jeg vil bruge den alligevel her i foråret indtil jeg får syet mig en som er med mere farve.

Øverst på skulderstykket er den syet et ekstra stykke ovenpå. Det gør at regnen vil tage lidt længere tid at slå igennem jakken der. Det er meget svært at tage billeder der viser farven rigtig da den skinner lidt og derved fremstår farven forskelligt.

En typisk duffelcoat detalje

Jeg har valgt kontrastfarvet sytråd. Et forsøg på at få den til at blive lidt mere loose i stilen. Men det gør så også, at man virkelig skal være omhyggelig med sømmene så de ser lige pæne og lige ud.

Jakken har 2 store lommer med et overfald på.

På ærmerne er der en pyntestrop med knap og knaphul. Knapperne er købt i prag.

Jakken har en stor hætte, der sidder rigtig godt. her kan man også tydeligt se det quiltede sorte foer.

Langs kanten på hætten sidder der en belægning.

I nakken af jakken har jeg syet en strop til at hænge den op med. Stroppen kunne lige præcis passe med mit sy mærke

I stedet for de typiske duffelcoat lukninger , har jeg syet nogle stropper og sat ind i sømmen på overfaldet på forstykket. Jakken lukkes først med en metal lynlås.

Jakken er varm, da den har quiltet foer. På de næste billeder kan du se jakken er mærkegrå, selvom den på nogle af de andre ser meget lys ud.

En stor dejlig hætte. Så kan dårligt vejr bare komme an.

En jakke jeg er meget tilfreds med, selvom den ikke lige blev så forårs-agtig som jeg havde regnet med. Et lidt større projekt med mange dele, men slet ikke  svær at sy.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

 

6 thoughts on “Min nye forårs jakke efter mønster fra AOH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *