Kjole syet i mønster fra AOH

Denne kjole er syet efter et mønster fra magasinet alt om Håndarbejde, nr 01/2020. En gennemknappet kjole med smockdetaljer på skulder og ved ærme. Den har en dyb udskæring, og en lille slids i sidesømmen. Syet i fastvævet stof.

Der skulle have været sidelommer og bredt bælte til modellen. Men jeg havde simpelthen for lidt stof, så det er udeladt. Den næste kjole i dette mønster, får både lommer og bælte.

Billedet nedenunder er fra bladet. Man tegner mønsteret af efter det ark der ligger i  bladet, og må indrømme at det voldte mig lidt problemer. Der er et virvar af streger og den grønne farve er meget utydelig på arket. Det krævede godt lys og  tålmodighed.

Jeg har lavet et indlæg om hvordan smock bliver syet. Det ligger  her

På kjolen er der lavet smocksyning ved skulderen. Lidt svært at se, når stoffet er mønstret. I øvrigt er mit stof en helt almindelig viscose. Købt i Alanya under sidste sommerferie.

Samme syning er brugt ved ærmet. Det får ærmet til at rynke lidt op og giver en fin effekt.

I taljen er der lavet et par store læg, der gør at kjolen kommer til at sidde så fint. Modellen har en meget dyb udskæring. Efter min mening alt for dyb. Jeg har tjekket mønsteret en ekstra gang for om jeg skulle have lavet fejl, men det har jeg ikke. Den er så dyb at man mindst kan se 3 cm af min kavalergang, og skimte min bh. Derfor kan jeg ikke bruge kjolen med mindre jeg har en top indenunder, og det var ligesom ikke meningen. Så den næste skal ændres til at  have mindre halsudskæring. Men det er også det eneste jeg ville ændre ved mønsteret.

Min tanke er at sy et sort bælte efter et gratis mønster fra Stof og stil til kjolen. Men det har jeg ikke fået lavet endnu, så nu bliver billeder uden bælte. Jeg har næsten ingen talje, men jeg synes godt kjolen kan bruges uden bælte. Den giver nemlig lidt indtryk af talje pga læggene.

Som tidligere nævnt er den meget udringet og derfor har jeg taget en sort top på indenunder. Stoffet er  sort i bunden, selvom det kunne se ud som om det er blåt.

Bagfra har kjolen også en fin facon. Ærmerne har små rynker øverst oppe ved skulderen.

Jeg har fulgt sy vejledningen i bladet og den var rimelig nemt at følge. Et rigtig godt mønster på en fin kjole.  Helt sikker et mønster jeg vil bruge igen.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *