Hverdags T-shirt fra Alt om Håndarbejde

Et godt bud på et mønster til en rigtig sød hverdags T-shirt. Samtidigt kan man få brugt nogle rester i både fastvævet stof og jersey.

Mønsteret er fra Alt om Håndarbejde nr 4/2020.

I bladet er der en grundig sy vejledning til til denne T-shirt, både i form af tekst og i billeder.

Forstykket laves i fastvævet stof og bagstykket i jersey. Den er syet med brystindsnit og derfor sidder den rigtig fin. T-shirten er med små vingeærmer, og mønsteret  er lavet sådan at bagstykket fortsætter et lille stykke om på forstykket.

Halskant og ærmekant er syet med folde elastik. I dette indlæg ligger der tips til hvordan du bruger folde elastik. Du kan sagtens vælge at lave ærmekanten på en anden måde. Den kan f.eks blot  overlockes  og bukkes om. Halskanten kan laves med en smal belægning. Men jeg synes det giver en fin effekt med folde elastikken.

Jeg lavede også en hvor forstykket er i den lækreste silke og bagstykket i en tynd viscosejersey. Det fungerer også rigtig fint. Silken var lidt levende at sy i, men det kunne sagtens lade sig gøre.

Halsudskæringen er ret bred, og til den næste vil jeg lave den 1,5 cm mindre i hver side, da jeg føler bh stroppen hurtigt bliver at se. Jeg vil også nævne, at jeg synes den går for langt ned i nakken. Men det synes jeg allerede, jeg kunne se på mønsteret inden jeg klippede det ud. Jeg har derfor lagt 3 cm til på bagstykket i halsen og tegnet en ny linje.

Du kan meget nemt ændre på mønsteret hvis du ikke er til at bagstykket skal med om på forstykket. Jeg viser på de næste billeder hvordan du gør det.

På forstykket måler du bredden ved den øverste pil, lige efter brystindsnittet. Derefter måler du samme stykke ud ved den nederste pil og tegner en lige linje. Forinden skal du have lagt mønsterpapir ind under. Det vil så være din nye forstykke.

Det samme gør du på bagstykket. Her vil der så bare være et stykke mønster du skærer væk hvor du ved forstykket tilføjede noget.

Du har nu et mønster hvor bagstykket ikke kommer med om på forsiden. Hvis du bruger rester til din T-shirt er det godt at vide du kan gøre sådan, da størrelsen på dine rester måske afgør om du har nok stof til at lave bagstykket på den ene eller anden måde.

Et rigtig godt mønster med mange muligheder.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

6 thoughts on “Hverdags T-shirt fra Alt om Håndarbejde

  1. Hej Gitte
    Den er blevet pæn, jeg har jo osse bladet, men kan ikke se, at tegne mønstret af. Eller til nogle af de andre, for mange “ens” farver.
    Hilsen Marianne.

    1. Hej Marianne. Mange tak. Jeg synes faktisk også det er lidt svært at tegne deres mønstre op. Jeg skal virkelig koncentrere mig. Har skrevet til dem at det er svært at se farverne. Jeg vil foreslå du også skriver til dem. Jo flere der gør opmærksom på det, jo mere finder de ud af at det kan være et problem.

    1. Hej Grete. Det er et sy magasin man som regel kan købe i kiosker. Du kan også abonnere på bladet og så kommer det ud 1 en gang i måneden med nye mønstre. I danmark kan man også låne bladet på et bibliotek, og så tegne mønsteret op. På Alt om Håndarbejdes hjemmeside kan man købe flere mønstre som ligner denne model rigtig meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *