Løbebælte

Jeg har eksperimenteret lidt med et løbebælte. Ikke fordi jeg løber, for det gør jeg ikke. Det ville jeg ellers virkelig gerne, men det kan simpelthen ikke fange mig. Yngstedatteren er begyndt at løbe. Hun løber til musik fra hendes mobil og mangler en taske til at have den i imens. Hun bruger indtil videre en taske jeg har syet til hende som jeg kalder festival-taske. Men hun vil gerne have en der sidder mere fast til kroppen og ikke hopper med når hun løber. Dette blev resultatet i første omgang.

Det er i princippet blot et smalt rør med 2 lynlåslommer som sidder stram om maven. Den ene lomme skal bruges til nøgler og småting. Der er indsyet en elastiksnor med en karabin til nøglerne. Karabinen skulle helst have været i plastik. Men jeg havde ikke lige en sådan hjemme, så det blev guld.

Du kan dreje bæltet rundt, så mobilen er let at putte ind og der er et lille hul for enden af lynlåsen så der lige kan komme ledning ud til høretelefonerne.

Når mobilen er på plads, kan du dreje bæltet om så den kommer til at være i bag. Der mærker man den ikke når man løber. Vil du sikre den yderligere vender du lige bæltet en omgang, så lynlåsen ligger ind mod kroppen, men det burde ikke være nødvendigt. Hvis du er en af dem som sveder vildt under løb, så tror jeg man kan være nødt til at lægge mobilen i en lille plastpose, inden den kommer i bæltet, da stoffet jo ikke er vandtæt. Vil man bruge løbebæltet helt inde på huden, bliver det nok også nødvendigt.

I øvrigt kan løbebæltet selvfølgelig også bruges under ferie etc hvor man gerne vil have styr på sine værdigenstande såsom dankort, penge og pas. Så skal den bare bæres inde på huden. Da stoffet er badetøjs stof er det meget behageligt at have mod kroppen.

Det er syet i en lidt kraftig badestof kvalitet som indeholder ret meget elastan. Det er derfor meget stærk, strækbart og holder faconen godt. Jeg har brugt bagsiden af stoffet som retsiden da den var lidt mere mat i det. I første omgang kommer der ingen diy på det, da jeg har syet den i sort og det er svært at fotografere. Men jeg vil sy en i kulørt jersey og tror det vil være langt bedre at tage billeder af. Den er også så nem at mange måske slet ikke har bruge for en diy.

Røret består af 3 strimler stof. Den lange måler 86 x 12 cm inkl. sømrum. De 2 smalle måler hver 86 x 7 cm. Derudover skal der bruges 2 usynlige lynlåse ca 20 cm lange.

Så skal du blot sy de 2 lynlåse på de 2 smalle strimler og derefter sy den sammen med det bredere stykke. Jeg laver en diy på den, men der påtænker jeg at lave en regulerbar lukning, da flere i samme husstand så kan bruge bæltet og den vil for nogle være nemmere at tage på.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

6 thoughts on “Løbebælte

  1. Du er bare så fantastisk dygtig til at lave lige det som mange mangler tak for dig👍❤

  2. Lige hvad jeg står og mangler, genialt. Finder så meget inspiration, er nybegynder. Så vil være dejligt med evt billeder eller lille videoklip hvordan man kan sy dem.
    Elsker det du laver

    1. Hej Anne-Lone. Tak for din kommentar. Det skal jo helst være strækbart materiale. Men jeansstof fås også med stræk, så det burde du godt kunne. Alt efter hvor meget stræk det har, ville jeg nok sætte overveje at lave et stykke med løbegange, og der igennem trække noget elastik 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *