DIY løbebælte

Bæltetaske til opbevaring af dine nøgler, mobil og andre småting hvis du skal ud og løbe en tur. Jeg lavede den første i sort og den blev blot lavet som en ring, som sidder tæt på kroppen. Den blev syet i badetøjs stof, som både er meget elastisk og behagelig at have på. Men da den er en ring skal den trækkes op om maven og den kan ikke reguleres i størrelse. Derfor har jeg ved den næste sat et stykke bånd og et spænde på. Jeg er kommet til at tænke på at den faktisk ligner sådan et pengebælte, der altid bliver brugt i gamle gangsterfilm 🤣

Bæltet har jeg givet lidt pynt ved at sy en farvet elastik med i kanterne. Det er blot folde elastik som jeg har syet med ind i kanten.

Min vejledning til bæltet er den helt enkle udgave hvor der ikke er sat elastikkant ind. Ved denne model har jeg flyttet lynlåsene så den lomme der skal indeholde mobilen kommer til at være i midten af bæltet. Det betyder at mobilen vil kunne ligge midt på lænden og spændet vil være i midten foran.

På min skitse vil du kunne se at der faktisk er plads til en lomme mere. Men jeg tænker nu 2 lommer er fint.

Jeg klipper med 1,2 cm sømrum alle steder, da det kommer til at passe, når jeg skal sy de 2 usynlige lynlåse i. 

Her er en tegning af min model. Jeg vil mene den er en str M/L. Om den skal være længere eller kortere afhænger af hvor elastisk dit stof er og dit taljemål. Er du i tvivl om længde, kan du vælge at gøre enderne længere og så tilpasse dem til sidst hvor du  kan prøve bæltet

Ønsker du at læse om det første løbebælte jeg lavede hvor det blot er en ring du trækker op, kan du finde det i dette indlæg.

Bæltet skal syes i et materiale der indeholder en del elastan, derfor er badestof rigtig godt til formålet. Der ud over skal du bruge 2 ´usynlige´ nylon lynlåse på 20 cm. Hvis du har nogen liggende der er længere kan du sagtens også bruge dem. Mine var alt for lange, men de bliver bare kortet af undervejs. Spænde og bånd er købt ved Stof og stil. Sørg for dit bånd er blødt og ikke så stift som nylon gjordbånd.

Alle syninger skal laves med elastisk søm. Jeg har 2 stingtyper som jeg skifter imellem undervejs afhængig af hvor jeg syer. Den ene er en lille siksak som er meget elastisk og den anden er en elastisk stikkesting, som er stærk. Det eneste tidspunkt  jeg bruger almindelig stikkesting er når lynlåsene skal syes i og når spændet skal syes på.

Start med at klippe stykkerne ud. Stoffet kan ikke trævle, så du behøver ikke at siksakke nogen steder.

Læg de 2 smalle strimler ovenpå hinanden ret mod ret. Afmærk til til lynlåsene og sy imellem afmærkningerne, jeg bruger sting nr 4. På billedet har jeg tegnet syninger ind med rødt, da det ellers kan være lidt svært at se.

Nu skal lynlåsene syes på. Der bruger jeg skiftevis en almindelig lynlås trykfod og en trykfod til skjulte lynlåse.

Sæt et par nåle i så du har styr på hvor dit hul starte og hvor det slutter.

Jeg syer med almindelig stikkesting. Lyn lynlåsen op og sæt den fast på den ene side ret mod ret. Lad lynlåsen starte 3 mm længere nede end dit hul. Derved får du et lille hul til allersidst hvor din ledning kan trækkes igennem til høretelefonerne. Lynlåsen skal sættes fast så den følger kanten og ligesom ligger 2 mm ved siden af sidste sting.

Sy den fast med lynlåstrykfod hvor du syer ca midt i lynlåsen. Denne syning er blot for at holde lynlåsen på plads.

Derefter skiftes til trykfoden for usynlig lynlås. Tænderne på lynlåsen skal ligesom rulles lidt til den ene side og så passer det lige ned i rillen på trykfoden. Sy ca 1 cm længere ned end hullet er langt.

Nu er den ene side syet fast og du skal til den anden side. Lyn lynlåsen og sæt den anden side fast med nåle på sømrummet. Den skal igen sættes fast så der ca er 2 mm ind til sidste sting før hullet.

Skift trykfod til den almindelige lynlåstrykfod og så ned midt i lynlåsen. før du kommer helt ned i den anden ende skal du lige lyne lynlåsen ned, da det bliver svært at gøre bagefter.

Skift til den usynlige lynlåstrykfod igen og rul tænderne lidt til side. Kniber det lidt med pladsen i starten, så træk lidt forsigtigt i den modsatte side og du kan få trykfoden ned på plads. Pas på du ikke kommer til at sy ned i tænderne.

Nu er lynlåsen syet fast. Der skulle gerne være et lille hul i starten af lynlåsen. Dette hul er til at trække din ledning igennem hvis du bruger høretelefoner. Hullet ses næsten ikke.

Min lynlås var alt for lang, så den skal lige klippes til. Jeg sætter blot en stykke stof hen over den klippede ende

Den anden lynlås syes på nøjagtig samme måde.

Nu ser dit stykke sådan ud.

For at forstærke området omkring start og slut af lynlås, syer jeg en lille tæt siksak lige før og efter lynlåsen.

Nu skal spændet på. Det er en bomuldsbånd jeg bruger og derfor kan enderne ikke bare smeltes, de skal lige siksakkes.

Pacer den på midten og sy den på så den vender ind på bæltet og ligger ret mod ret.

I den anden ende skal båndet først sættes fast på spændet som på billedet

Derefter sættes den på ved at vende den ind på bæltet, ret mod ret. Sy den på med en stikning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag nu det andet stykke stof og læg det ovenpå, ret mod ret. Sæt nåle hele kanten rundt.

 

 

Inden du syer skal du lige sikre dig at den ene lynlås er åben, da du skal vende bæltet her igennem. 

 

Afmærk nu med kridt i begge ender så det kommer til at passe med dit bånd. Jeg måler 7 cm ind og tegner med kridt.

Jeg syer nu hele kanten rundt med sting nr. 8, en lille elastisk siksak. Når jeg syer hen over båndet skifter jeg til almindelige stikkesting.

Klip det overskydende sømrum af for enderne.

Vil du have et stykke elastiksnor sat ind med en karabin til nøgle skal det gøres nu. Det syes fast i sømrummet lige ved lynlåsen.

Vend bæltet igen lynlåsen der står åben.

Nu ser din bælte sådan ud i enderne.

Der skal nu syes en stikning på tvært af bæltet. Det er derved der opstår lommer. Den ene stikning syes i midten mellem de 2 lynlåse. Her syer jeg med almindelige stikkesting og jeg tegner først op med kridt.

Den anden stikning syes ca 8 cm efter lynlås nr 2.

Så er mit bælte færdigt. Det  fik lige et symærke på.

Bæltet er nemt at tage på. Det kan  også bruge under tøj på en ferie til opbevaring af pas og penge etc.

Bæltes drejes rundt og mobilen stoppes i lommen.

Ledningen til høretelefonerne kan lige være i det lille hul foran lynlåsen.

Bæltet drejes på plads igen, så mobilen kommer til at lægge midt på lænden.

Det fungerer rigtig godt. Det sidder fast når man løber. Hvis du er en af dem der sveder meget under løb, så kan det være du skal overveje at putte mobilen i en plastpose først. Bæltet er jo ikke vandtæt og jeg er i tvivl om hvor meget fugt din mobil kan tåle.

Håber du kan bruge indlægget og smid gerne en kommentar.

 

 

 

 

10 thoughts on “DIY løbebælte

 1. Mange tak for din forklaring, så fik jeg lige et par aha oplevelser. Starter forfra med løbebælte 😅
  Hvor e

 2. Mange tak for din forklaring, så fik jeg lige et par aha oplevelser. Starter forfra med løbebælte 😅Hvo er det dog dejligt med en forklaring ❤👍👌😍🌹

  1. Hej Heike. Jeg er ikke altid lige hurtig til at få det ind på bloggen. Nogengange tager det længere tid end jeg regner med 😜 Godt du kan bruge forklaringen og håber det nu lykkes for dig 😊

 3. Hej Gitte
  Rigtig flot læbebælte du har lavet. Nu har jeg et par piger der løber en del og tænkte det måske var noget for dem.
  Men nu vil jeg så spørge🤔 Din datter bruger hun det stadig, eller er det kommet i skuffen, og af en eller anden alligevel ikke bruges? Vi får jo alle lavet noget, som af en eller anden grund alligevel ikke bruges🤪.
  Mvh Inge Marie

  1. Hej Inge Marie. Da jeg læste din besked sendte jeg den videre til min datter, for at høre hendes svar. Hun bruger den hver anden gang, da den ene løbetrøje har en lomme med lynlås bagpå. Deri kommer hun mobil og nøgle og så bruges bæltet ikke. Jeg har syet en til mig selv og den bliver ikke brugt, men det er simpelthen fordi jeg ikke har fået startet op på at løbe😜 Jeg lever stadig i håbet 🤣

 4. Jeg har lige hurtigt syet denne, fordi den nu står på hjemmetræning (damn you Corona!). Den er helt perfekt og hurtigt syet 🙂

  1. Hej Katrine. Ih hvor er det altså dejligt at høre mht løbebæltet 😍 Ja, det er godt nok en mærkelig tid vi lever i 😢

 5. Det ser super ud! Hvis du ikke bruger dit, aftager jeg gerne 😀🙋🏼‍♀️ Jeg løber lige nu med en gammel top viklet rundt om livet med mobilen i. Drømmer om et løbebælte i fleksibelt stof.

  1. Hej Tine. Mange tak. Jeg tror måske jeg har en ekstra liggende, som jeg syede som test. Hvis du er interesseret, må du gerne lige skrive en pb til mig, så finder vi ud af om den kan passe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *