Sommerkjole i mønster fra AOH

Jeg har set en købekjole som er vældig pæn. Ret dyr, så jeg tænkte at den kunne jeg da lave selv. Den var lavet i et miks af stoffer, mønstre og farver. Så jeg gik i gemmerne og fandt 3 stykker stof. Det skulle være 3 meget forskellige stykker. Det blev det sørme også. De er alle fastvævet viscose, det røde tror jeg også indeholder polyester

Mønsteret jeg har bruget er fra Alt om Håndarbejde. Det koster 30 kr og skal printes. Jeg tænker  man også  kan finde det i deres magasin, hvis man holder dem eller låner på biblioteket. Men jeg har bestilt det på nettet til at printe.  Det kan købes i dette link

Mit udgangspunkt var disse 3 stykker stof. Jeg har været rigtig meget i tvivl undervejs om det var noget værre gøj jeg havde begivet mig ud i. Det er langt mere mønstret end jeg er vant til. Men ideen skulle altså udføres. Det ligner måske en reste kjole… Men det er det nu ikke. Jeg har rigeligt af stofferne, så det er ikke derfor jeg har valgt som jeg har gjort. Jeg har prøvet at gå ud af min komfortzone. Vejret har været så fint i flere dage, så jeg tænkte at der lige skulle tages billeder udenfor. Selvfølgelig begynder det så at regne. Så nu blev billederne taget indefor i vores gamle udestue. Den skal have nyt tag på i weekenden. Derefter skal der males, og så skal alle elementerne skiftes, så jeg regner med den kommer til at fremstå som ny igen😍

Den eneste ændring jeg har foretaget mig på mønsteret er at jeg har ændret ærmerne til at blive til puf ærmer og kortet dem af. Når jeg nu skulle lave en kjole der var helt anderledes, så kunne jeg ligeså godt gå all in. Derfor ærmerne. Næste gang ved jeg, at skal det være puf, så skal der lægges meget mere til end jeg gjorde. Jeg overvejer stadig om jeg skal sætte et stykke elastik i ærmekanten, de da sidder lidt løse. Jeg har i øvrigt også sat 2 bånd på i halsen.

Mønsteret er som sådan ret enkel at gå til. Dog kommer man ikke udenom at ri kraven. Næste gang vil jeg sy lidt anderledes end de skriver, da det er nemmere at sætte den ene kravedel på kjolen først og derefter den anden del, i stedet for at sy kraven, vende den og derefter sætte den på. Men det er en mindre bagatel.

Ri ri ri og det giver et fint resultat.

Her kan ærmet bedre ses.

Jeg må indrømme jeg selv er stadig i tvivl om kombinationen. Men ingen tvivl om at jeg nok skal komme til at bruge den. Nu skal vi afsted til studenter fest, og der er kommet sandaler på. Men til hverdag en cowboyjakke og et par sneakers, det er vel ikke så ringe..

Godt sus i skørtene.

Et super godt mønster som jeg vil bruge igen.

Jeg kan se ideen med at sætte flere stoffer sammen. På den måde kan man gøre kjolen meget personlig og det  bliver one of a kind.

Om man kan lide min kjole eller ej, tja, det er en smagsag, og der er det helt i orden at vi er uenige.. Jeg er jo heller ikke selv helt overbevist.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og tør springe ud i at sætte stoffer sammen som måske ikke lige ved første øjekast passe sammen. Hvor galt kan det gå..

19 thoughts on “Sommerkjole i mønster fra AOH

 1. Jeg synes, den er SÅ fed! Jeg er fuldstændigt pjattet med kombinationen. Jeg har set flere af den slags kombinationer, men jeg har endnu ikke turde begive mig ud i det, fordi jeg netop også er bange for, at det ligner en restekjole. Men det gør det slet ikke 😍

  1. hej Katrine. Tusind tak for din søde kommentar. Nogen gange skal man bare springe ud i det, uden at tænke for meget 😘

 2. Hvor er den bare unik, supersej designer kjole til en halv million 💘 tænk hvad du formår at få ud af rester.

  1. Hej Kirsten. Mange tak. Der ligger link i indlægget til mønsteret. Det er der jeg har fundet det. Det skal helt sikkert nok være i en af deres blade også, men jeg kender ikke nr og årgang.

 3. Kjolen er bare flott! Jeg er så glad jeg har snublet over bloggen din, den er fantastisk motiverende. Og så mange fine mønstre og instruksjoner, tusen takk! Nå vil jeg bare sy:)
  (PS; Jeg sitter og ser på det småblomstrede stoffet, og synes jeg har sett det før. Er det fra Liberty? Mamma sydde noen ganger i sånne fine Libertystoffer, og dette likner…)

  1. Hej Lisa. Mange tak for så sød en kommentar 😍 Dejligt at høre sy lysten kan smitte dig😁 Det småblomstrede stof er fra Malaga, købt under en ferie. Jeg tror det er en viscose, men det ligner en Liberty. Men slet ikke så fin en kvalitet som Liberty . Hvor må det være dejligt at have sådan nogle skønne minder om sin mor 😘

 4. Super flot kjole!! Og jeg er så enig i at din blog er meget inspirerende..
  Et spørgsmål: Jeg har et mønster som har rund hals,( til fold) men ellers ligner kjolen din, kan jeg lave sådan en hals som du har lavet og evn hvordan ændrer jeg det?

  1. Mange tak skal du have Lisbeth. Det er jeg glad for at høre. Jeg kan se du har fundet svar på dit spørgsmål👍

 5. Jeg har set et trick et andet sted på din blog så bare glem min anden kommentar…og tak for hjælpen !!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *