Bikini efter gratis mønster på nettet

Allerede sidste år lovede jeg min yngstedatter at sy en bikini til hende. Men tiden smuttede for mig og pludselig var sommeren slut. Denne sommer fik jeg så endelig syet den til hende.

Bikinitrussen skulle være med høj benskæring og sættet skulle være i sort. Det var faktisk hendes eneste krav. Overdel havde jeg næsten frit slag med. Jeg måtte lige forsøge mig med 2 par trusser før datteren var tilfreds med dem. Men nu skulle den være der. Trussen er syet i str 38-40. Skulle du ønske at prøve mønsteret af, kan du printe det gratis i dette link:  

Stoffet til bikinien er købt hos Merete Hansen fra Maribo. 

Jeg har valgt at lave hele bikinien i dobbelt stof. På et tidspunkt har jeg købt noget badestof ved Aliexpress, det er lidt tyndere i forhold til Meretes, derfor har jeg brugt det til at fore med. Jeg har forsøgt at lave inderdelene et par mm mindre så sømmene bliver lidt forskudt af hinanden. Dermed skulle foret ikke titte frem på bikinien i brug. Dette er et nærbillede af trussekanten.

Næsten alle sømme er lavet med en lille bitte siksak stræksøm. Den er meget stærk og strækbar da den ligesom stikker 2 frem og 1 tilbage. Helt umulig at pille op igen. Jeg måtte pille op flere gange fordi jeg ikke var tilfreds og det tog en evighed.

På min maskine ser stingene sådan ud.

Overdelen er et gratis mønster som kan downloades fra nettet. Du tilmelder dig blot deres hjemmeside med din mailadresse og  så bliver mønsteret tilsendt på mail lige til at printe. De har flere spændende mønstre, så tjek deres hjemmeside ud. Den ligger i dette link

Mønsteret er inkl. sømrum, men det står i deres vejledning. Læs den igennem, da den er rigtig god. Jeg har lavet den i str Small. Må indrømme den så så lille ud at jeg var sikker på den var for lille til datteren. Jeg kunne ikke rigtig prøve den på hende før den var færdig, da hun boer i Århus. Men den passer hende perfekt.

Datteren ville gerne have en sløjfe foran, da det gjorde den mere retro 😁 Det er blot en strimmel stof bundet med en ½ knude. Den er fæstnet bagpå med en stikning før den bliver bundet.

Bagpå ser den sådan ud.

Hele bikinien ser sådan ud bagfra. Du kan godt fornemme at trusserne har høj benskæring. Men stadig så den ikke kravler op et vist sted hvor den bestemt ikke skal sidde 🤣

Min datter er 24 år. Hun er en pige med begge ben plantet solidt på jorden. Hun har et sundt og naturligt forhold til kroppen. Måske også fordi som medicinstuderende får man indblik i mange ting . De næste billeder har jeg hendes fulde tilladelse til at vise. Vi fik en god snak inden omkring det med at have billeder på nettet. Hun er på ingen måde blevet presset til det og jeg kunne sagtens have lavet indlægget uden disse billeder. Men det er da lidt fedt at kunne vise jer hvor fint den sidder på hende, og ikke kun nøjes med billeder hvor det ligger på gulvet 😁

Et super godt mønster, som jeg helt sikkert skal have syet i noget blonde til hende.

I er også  nødt til at se hvor fint trussen sidder bagpå trods den høje benskæring.

En meget velsiddende bikini. Lidt retro-agtig men det var også det look vi gik efter.

Dejligt at sy noget der falder i så god jord hos datteren😍 Eneste ulempe er vel at nu vil hun sikkert have flere syet  🤣

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

10 thoughts on “Bikini efter gratis mønster på nettet

 1. Halløjsa
  Hvor er bikini og datter bare flot.
  Sejt hun er villig til at stå model.
  Vil så gerne lære at sy bh/bikinitop – det må blive et projekt ved lejlighed.
  Glæder mig til at følge mere i din videre syning.
  Rigtig god sommer.
  AnjaAnemone

  1. hej Anja. Mange tak skal du have. Ja det har hun faktisk slet ingen problemer med, når bare hun selv får lov at vælge de billeder der skal bruges 😘 Tak, også god sommer til dig 😊

 2. Flot datter og bikini! Tror du man kan lave toppen uden hullet midt for? Min hud er nemlig meget sart der, men kunne godt tænke mig at lave den. Tak for en supergod side.
  Mvh Susanne

  1. hej Susanne. Mange tak skal du have. Ja det kan du sagtens. Så kan du enten lægge den til fold midt for, eller lave en lodret syning ned i midten, afhængig af hvad du kan lide. Vil du have en effekt foran, kunne du blot lægge stof bag på hullet 😊

 3. Hej, jeg ved godt blogindlægget er flere år gammelt, men måske du svarer alligevel. Når du syer badetøj, hvilken slags tråd bruger du så?

  Mvh.

  1. Hej Michella. Åh ja, tiden render stærk. Men jeg tænker det stadig er et aktuelt indlæg, nu hvor vi går sommeren i møde. Jeg bruger en helt almindelig polyestertråd, men i en god kvalitet. Normalt er jeg faktisk ligeglad med kvaliteten af tråden, for jeg har aldrig problemer med at det ikke holder, og min maskine er også ligeglad 😂 Men lige ved badetøj, tager jeg ingen chancer. Her bruger jeg Gûtermann 😊

 4. Hej. Jeg vil gerne selv prøve at sy en bikini, men er meget i tvivl om det med foer i badetøj. Hvad kan du anbefale til det?

  Rigtig fin bikini du fik syet😊

  Mvh Josefine

  1. Hej Josefine. Mange tak skal du have. Til mine bikinier og badedragter bruger jeg som regel det samme stof som foer. Hvis det er mønstret, så vælger jeg en ensfarvet til foer. Det fungere fint. Jeg tror du ved f.eks Det lille stofhus kan købe specielt stof som foer til badetøj. Det har jeg nu aldrig brugt, men du kan roligt ringe til dem og spørge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *