Tillæg til sy vejledning til bøllehat

Skøn sommerkjole af retro sengelinned

Jeg elsker at gå i genbrugsbutikker og finde `guld`. Her kan man være heldig at falde over retro sengelinned til næsten ingen penge. Ud af stoffet kan man sy de fineste kjoler. Sidst jeg var afsted fandt jeg 3 sæt. Det ene sæt  er nu blevet til denne kjole til mig selv. En meget farverig og speciel kjole.

Det passede meget godt med det ene sæt sengelinned, så jeg har stadig 1 sæt tilbage. Det lilla skal yngstedatteren have en kjole i. Når man køber sengelinned i genbrugen er det vigtigt, at man lige får tjekket stoffet for huller og selvfølgelig være sikker på at det ikke er mørnet.

Modellen jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde nr 6/2020. Billedet er fra bladet

Jeg er helt vild med modellen. Det tiltaler mig at den har et hippie-look. Den emmer af sommer , sol og havefest. Jeg har så godt nok ikke lige en fest om hjørnet og sol har vi da lige nu slet ikke noget af…

En meget nem model at gå til. Sy vejledningen er enkel og den eneste udfordring kan være halsudskæringen. Jeg har lavet den som de har beskrevet, men ved den næste vil jeg nok overveje at lave løbegang og så blot trække en elastik igennem. I bladet skrives der at modellen er god til at skjule brede skuldre og store arme. Det kan jeg kun give dem helt ret i for jeg føler bestemt ikke at modellen gør dem større, tværtimod

Jeg har syet den i str 40. Jeg har meget brede skuldre og store overarme, så jeg måtte dog efterfølgende sænke den lidt i ærmegabet. Elastikken i taljen satte jeg på 5 cm længere nede end på mønsteret. Jeg tror det måske er fordi jeg har en lang overkrop. Bæltet er en midlertidig løsning, da jeg vil finde et plastik spænde og lave det som et elastikbælte. Det kan min mave bedre have med at gøre…

Jeg føler mig godt nok fin i kjolen, selvom det altså kun er syet i et sæt sengelinned til 25 kr…

Klar til en sving-om..

Jeg har ingen problemer med at holde kjolen på skulderen. Indenunder har jeg en stropløs bh. Men jeg havde i tankerne at hvis det voldte problemer ville jeg sætte en strop på kjolen, der kunne dække min bh strop. Jeg har bare lige sat en strimmel fast, så i kan se hvor jeg ville placere den.

Et helt fantastisk mønster. Ud af det samme mønster kan man både sy en nederdel og en top. Jeg har også fået den tanke at man kunne undlade ærmerne, sætte elastik i øverst på for og bagstykke og sætte stropper på. Det skal da prøves af… Men det bliver i et af mine købte stoffer i skabet, da det skal tyndes lidt ud…

Næste gang jeg skal på cafe med manden, så kommer kjolen på… ( hvis jeg tør)…

 

 

10 kommentarer

 • Helle nyrup

  Wow – den er enorm smuk. Jeg er misundelig.Har du en top af samme stof indenunder eller er serven strop?
  K.h. Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Helle. Mange tak skal du have. Jeg har en stropløs bh indenunder. Jeg overvejede at sætter par stropper på, hvis jeg havde problemer med at holde den oppe. Men det er jeg gået bort fra igen, da det intet problem er 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hvor er den altså fin til dig💃👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heike Andersen

  Hvor er den da bare super fin, og en sjov historie med senge linned. En rigtig sommer kjole som du bestemt kan gå i❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Heike. Tak for din søde kommentar. Skal til Århus i morgen og må lige få prøvet den af med en cowboy jakke til. Er nemlig i tvivl om hvad man skal have udenover sådan en kjole 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Müller

  Hej Gitte. Den kjole er så pæn til dig, så ta den trykt på. Hilsen Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbet Amalia Kruse

  Flot kjole i smart retrostof. Fed form for genbrug.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillæg til sy vejledning til bøllehat