Et nyt sæt tøj til det danske sommervejr

I øjeblikket holder min mand og jeg sommerferie. Vi har ingen planer for ferien, ud over at få lavet forskellige ting herhjemme og tage på ture med vores piger og svigersøn. Derfor har jeg også haft tid til at sy lidt nyt tøj til mig selv. Tøj som passer til det vejr vi har i øjeblikket. Desværre er vejret ikke til shorts og toppe, så det er blevet til bluse og bukser.

Cowboy jakken har jeg ikke syet, den er fra Vero Moda. Bukserne er et mønster som ligger på bloggen, som en tegning. Jeg havde faktisk helt glemt det mønster. Det er et meget enkelt buksemønster med brede ben. Bukserne har ingen sidesøm, så de er utrolig hurtige at sy. Mønsteret  er tegnet op i str 40 til jerseystof, men der er desværre røget nogle kilo på siden jeg tegnede det. Samtidigt er mit stof ikke jersey, men fastvævet stof som ikke kan give sig. Så jeg har klippet mønsteret op i den linje hvor der står man kan lave sidesøm og flyttet det 5 cm fra hinanden. Mønsteret til bukserne er i dette link

I taljen har jeg lagt 9 cm til, da jeg ville lave en  bred elastik løbegang med en flæse øverst. Jeg har sat 7 stropper på i taljen og lavet et bredt bindebånd, der trækkes igennem stropperne. Stoffet er smalstribet, og det var svært at tage billeder uden at det flimrer..Det er en fastvævet bomuld/polyester købt i Malaga under sidste ferie. Det har et lidt tungt fald.

Her ses tydeligt de brede lige ben.

Blusen jeg har på, er også syet efter et mønster her på bloggen. Det startede oprindeligt med at skulle blive til en kjole. Men da det var en rest jeg havde liggende, kunne den desværre ikke blive lang nok. Derfor afkortede jeg den til en bluse. Flæsen ned midt foran, er lavet for at bryde den ellers lidt kedelige bluse. Det er blot en lang strimmel der rynkes midt på og syes fast med nogle stikninger. Stoffet minder meget om en vævet viscose, men det krøller slet ikke og har et fantastisk flot fald.

Mønsteret til blusen ligger i dette link 

Jeg har brugt det nederste mønster i det indlæg,  hvor der er tegnet brystindsnit ind og så blot afkortet det til bluse.

Et rigtig dejligt sæt med et par flade sandaler til. Sommerligt og alligevel varmt nok til det danske sommervejr.

Håber i kan bruge  indlægget som inspiration.

God sommerferie til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *