Sommerkjole i vævet viscose

Stoffet til denne kjole er købt i Malaga under sidste ferie dernede. Det er en blød fastvævet viscose. Mønsteret jeg har brugt, er fra Alt om Håndarbejdes magasin nr 6 /2020. Jeg har tidligere brugt mønsteret til en  kjole syet i et sæt sengelinned. Det ligger i dette link 

Denne gang har jeg blot gjort kjolen lidt kortere i de 2 flæser, så kjolen nu går lige over knæet. En længde der gør den meget velegnet til mit job i den butik hvor jeg er ansat. Jeg har mange funktioner i mit job, og skal gerne have noget på der er ret praktisk. Sådan ser mønsteret ud i bladet.

Jeg har ud over at ændre på flæserne også lavet den lidt højere i overdelen. Det betyder at den kan komme helt op på skulderen og sidde. Den kan stadig sagtens trækkes ned over skulderen, men i dagligdagen er det mest praktisk om den kan komme højere op.

Jeg har blot lagt 5 cm til i forstykke og bagstykkets øverste kant og ligeså i den øverste kant på ærmet. Ærmet fik også lige lagt 5 cm til ved skuldermærket i bredden. Det gør at ærmet får lidt mere vidde.

Dejlig luftig kjole. På mit arbejde har vi det altid meget varmt, og der tror jeg den vil være skøn at have på. Eneste ulempe er at stoffet krøller.

Flæsernes rynk er lavet ved at siksakke over en rund elastik, som derefter bliver pillet af igen. Teknikken er beskrevet i dette indlæg 

Da jeg tog billederne opdagede jeg at kjolen er lidt for lang til mig. Den skærer et forkert sted på benet. Jeg er udmærket klar over at det er på grænsen til en bagatel. Hvis det var en købekjole ville man nok ikke gøre noget ved det. Men det er jo en af fordelene ved at sy selv. Man kan få det lige som man vil..Så kjolen er blevet afkortet 3 cm. Den kunne faktisk godt få 1 cm mere. Men jeg giver den lige en chance.

Og så kan den trækkes ned over skulderen, hvis den skal være lidt mere avanceret…

Et rigtig godt mønster. Den vil også være fin som bluse, hvis man blot undlader flæser og korter den lidt af.

Da jeg havde taget billederne opdagede jeg, at kjolen var lidt for lang til mig. Den gik til et forkert sted på benet. Jeg er klar over at det er på grænsen til en bagatel. Hvis det var en købekjole ville man nok ikke gøre noget ved det. Men det er jo en af fordelene ved at sy selv. Man kan få det lige som man vil..Så kjolen er blevet afkortet 3 cm. Den kunne faktisk godt få 1 cm mere. Men jeg giver den lige en chance. Jeg har forsøgt at tage det sidste billede i samme vinkel som de andre, så du kan se hvilken virkning de 3 cm giver. Det snyder lidt at jeg har andre sko på, men jeg synes nu stadig man kan se længden er bedre. I øvrigt overvejer jeg at hive elastikken af i midten, og i stedet lave en løbegang med bindebånd trukket igennem. Det tror jeg kunne give en sød effekt. Men det bliver et projekt  til næste fridag.

Et rigtig godt mønster. Det ville også kunne bruges til en fin  bluse, hvis man blot undlader flæser og korter den lidt af.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

2 thoughts on “Sommerkjole i vævet viscose

  1. Hold op, den er fin – min mor har lige generhvervet sig en pfaff symaskine, efter ikke at have syet i mange år, og må på et tidspunkt lokke hende til at sy noget lignende til mig. Det er så sejt, med Jer, der bare kan.
    Min søster og medblogger har faktisk haft fingre i den nye, og lavet nogle projektposer og kunne greje teknikken i første hug, men jeg er ikke heeelt tryg ved at kaste mig ud i det, så jeg satser på at lokke den garvede frue i stedet 😛

    1. hej, mange tak skal du have. Dejligt at i har mulighed for at låne maskinen ved din mor. Du skal da bare kaste dig ud i det. Du vil opdage at nogle af tingene slet ikke er så svære som de ser ud til. Jeg har flere taskemønstre liggende på bloggen som er mega nemme at gå til, også en der ligner projektposer. De ligger i kategorien gratis mønstre under accessories. Med billeder og tekst burde du sagtens komme igennem, og går du i stå, skriver du bare til mig og jeg vil forsøge at guide dig videre. Sæt i gang😁😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *