Diy, krukker af armbånd

Af gamle armbånd, både i plast og metal, kan man lave de skønneste krukker. Helt unikke i deres udtryk.

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke ved det…. men det er blot armbånd, som bliver limet sammen. Vasen på billedet er datterens kreation.

Yngstedatteren kom i ferien hjem og fortalte mig, at hun skulle i gang med nogle krukker. De skulle laves i gamle armbånd. Det lød spændende, så den ide var jeg med på. Vi  brugte et par dage i diverse genbrugsbutikker med at lede efter armbånd. Nogle utrolig hyggelige dage. Der blev købt et hav af armbånd ind. Vi gik nok også lidt over gevind, da vi endte ud med 40 armbånd. Armbånd i plast, træ, ben og diverse metaller. De kostede fra 5 til 20 kr stykket.

Derefter skulle de vaskes og nu kom det spændende… hvordan skulle de se ud…

Jeg tror vi sad i flere timer og lavede forsøg med hvordan det skulle se ud. Vi fandt ud af det var vigtigt at tage billeder undervejs, da vi til sidst slet ikke kunne huske hvordan vi havde sat dem sammen.

Til at lime armbåndene sammen brugte vi kontaktlim. Man skal godt nok have tålmodighed, da limen skal tørre 25 minutter inden elementerne kan sættes samme. Og du har kun et forsøg, da limen binder straks. Forinden blev armbåndene sprittet af, så der er en ren flade at lime på. Til bund brugte vi nogle flade små runde plader, som nok er blevet brugt til at sætte tyrkiske te kopper på.

Sådan kom de til at se ud:

Krukke til badeværelset til makeup pensler. Den har jeg lavet. Flot effekt med det store firkantede  retro armbånd i plast. Den består af 6 armbånd og bund.

Datterens krukke er helt lige indvendigt. Jeg fandt ud af at hun har en langt roligere hånd end jeg…Krukken er så lige at hun uden problemer kunne sætte en afskåret tom vandflaske indeni, så den kan holde vand og  bruges som vase. Den består af 10 armbånd og en bund.

Min udgave af en vase. Den er med flere forskellige størrelser armbånd, så jeg kan desværre ikke putte en afskåret vandflaske indeni. Den  skal nemlig være en anelse mindre. Men alle plastflasker kan i princippet bruges til at putte indeni, når bare de kan gå ned i. Så jeg må have tjekket mine flasker med hårprodukter etc.. Den er også lavet af 10 armbånd og en bund.

Datteren fik også lavet en sjov krukke med låg. Igen et firkantet retro armbånd. Nem er knap så høj som de andre, da den skal bruges som krukke. 7 armbånde og en bund gik der til denne.

Det flotte låg hun har brugt er blot låget fra en sukkerskål, fra genbrugen. Ret genialt når jeg skal sige det. Det passede lige til. Den søde vase ved siden af krukken fandt hun også i genbrugen. Den fik lige et af de allerstørste træ armbånd sat på toppen. Tada.. så har sådan en vase et helt andet udtryk.

De sidste armbånd er endnu ikke blevet brugt. Men helt utroligt passer de resterende armbånd sammen og det skal blive til denne krukke, der endnu ikke er limet. Men jeg tog billeder for at kunne huske det. Læg mærke til låget. Det er nemlig også fra en sukkerskål og passer så fint til. Det tykke kantede plast armbånd er så flot og giver krukken karakter.

Og de allersidste armbånd bliver så til denne. 7 stk armbånd og så skal jeg lige finde en smuk porcelæn låg

De sidste 2 billeder viser som sagt krukker der endnu ikke er limet, så jeg kan nå at ændre mening inden de bliver lavet.. Tilbage er der så kun nogle få helt tynde armbånd i metal.

I øvrigt fandt jeg ud af at min vase skulle så være en krukke i stedet for… Så den fik da lige et låg på, fundet i genbrugen, og så fik den da også lige limet en figur på toppen.

Elsker det skæve og overraskende moment det giver..

Porcelæn figuren i potteplanten er også genbrugsfund. Den er bare blevet skåret over i den nederste del og så stukket i jorden. Hønsebilledet på væggen er lavet med linoleumstryk. Ældstedatteren skar 6-7 forskellige høns ud i linoleums rester, og så var det ellers bare at trykke dem på 48 gange i tilfældigt rækkefølge.

Håber i synes om indlægget og måske har fået lyst til at gå på armbånd rov i diverse genbrugsbutikker.

Smid gerne en kommentar, så bliver jeg glad.

4 thoughts on “Diy, krukker af armbånd

    1. Hej Charlotte. Mange tak skal du have. Ja det er et virkeligt sjovt projekt. Man bliver lidt bidt af det 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *