Kjole med pufærmer, syet i sengelinned

Jeg har købt det sødeste sæt sengelinned i genbrugen, som skulle syes om til en kjole. Da yngstedatteren så det, mente hun godt nok, at det skulle være en kjole til hende. Jeg var nem at overtale, for jeg kunne godt se det ville klæde hende, og jeg har såmænd flere fine sæt liggende. Hun har flere gange snakket om pufærmer, og nu  var muligheden så for at få det prøvet.

Sengelinnedet er så fint i sarte farver. Vævet i de smukkeste striber. Blødt efter mange ganges vask.

Mønsteret jeg har brugt, er dette fra Alt om Håndarbejde. Et mønster jeg efterhånden har brugt en del gange.

Det ser oprindeligt sådan ud. Stofferne der ligger under er fra en tidligere kjole.

Det passer så fint med 1 sæt sengelinned til kjolen. Der er lidt tilbage, så det kan lige give til et par shorts.

Med lidt ændringer på mønsteret kom kjolen til at se sådan ud.

Pufærmer, firkantet halsudskæring og bindebånd i ryggen, da den ellers havde tendens til at glide ned fra skulderen.

Pufærmerne er meget nemme at lave. På billedet kan du også se at ærmet er afsluttet med en løbegang hvor der er trukket elastik igennem.

Jeg vedlægger en tegning af hvordan du generelt kan ændre et ærme til puf. Om det er helt korrekt, kan jeg ikke garantere dig for, men det virker og er  ret enkelt.

Hvor meget du skal rykke mønsteret fra hinanden, afhænger af hvor meget puf du vil have. I dette tilfælde rykkede jeg det 4 cm fra hinanden. Det ser meget stort ud, men når først man får det rynket ind, ser det ikke så voldsomt ud. Du rynker ærmet ved at sy 2 række stikkesting rundt i buen, start og slut et stykke oppe på ærmet. Derefter hiver man i de 2 tråde, enten overtråde, eller undertråde, og rynker ind så det passer i ærmegabet på kjolen.

Selve kjolemønsteret fra AOH gennemgik også et par ændringer. I øvrigt var jeg i tvivl om man måtte lægge et billede op af deres mønster med ændring. Jeg har derfor sendt en mail til dem. Nu hvor de har skrevet tilbage, at det er ok, vil jeg lige vise hvordan mønsteret er blevet ændret. De blå streger er mine ændringer. Ærmet har jeg undladt at tegne på, da det forklares højere oppe i indlægget. Jeg har lavet belægning rundt i halsudskæringen.

Kjolen er en anelse dybere på ryggen end foran. Men vi fandt ud af, at den nemt kunne falde ud over skulderen. Derfor fik den lige en bindebånd isat.

Den øverste flæse på kjolen er lavet efter mønsteret og den nederste er blot gjort lidt kortere.

Datteren er meget tilfreds med kjolen. Herligt når man kan sy noget der lige falder i smag, og så til 15 kr ….

Håber indlægget kan give jer inspiration til at ændre på et mønster, så man derved kan genanvende mønstre flere gange med forskellige resultater.

Smid gerne en kommentar 😊

2 thoughts on “Kjole med pufærmer, syet i sengelinned

  1. Ser at du har taget af ærmegabet prøv at forestil dig at du tegner en streg på kroppen og der ved vil du opdage at det du har fjernet ved ærmet mangel er det går fordi den er åben. Der findes små bånd med trykkeri som man sy på inde i kjolen så den kan holde ærmet oppe fra en bh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *