Kjole syet af en dug fra genbrugen

Jeg har været så heldig at finde en dug i genbrugen, som havde en skøn farve. Jeg tror kvaliteten er bomuld. Der var lige præcis nok til, at jeg kunne sy en kjole ud af den.

Når du køber duge eller sengelinned i genbrugen, som der skal syes tøj ud af, skal du sørge for at kigge stoffet rigtig grundig igennem inden du klipper i det. Der kan være små huller i, eller grimme pletter som ikke kan vaskes væk. Tjek også at stoffet ikke er mørt. Træls at få syet noget fint, og så opdage bagefter at stoffet er for slidt og går i stykker. Dugen her kostede 20 kr.

Mønsteret jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde. Et mønster jeg har brugt en del gange, da det simpelthen er så godt. Det ligger i dette LINK

Jeg har ændret mønsteret, så der ikke er slids ned foran på kjolen. Halsudskæringen er gjort lidt større, så kjolen blot kan trækkes ned over hovedet. Forstykket bliver så bare lagt til fold på stoffet. Halsudskæringen er blevet kantet med en strimmel stof, klippet på skrå efter den teknik der bliver brugt i dette LINK

En meget nem og hurtig måde at få lavet en pæn halskant på.

Jeg ændrede også ærmemønsteret, så ærmerne har fået puf, og elastik nederst i kanten. Hvordan du ændrer et almindeligt ærme til at blive til et pufærme kan du se i dette link

En kjole som allerede er blevet brugt meget. Den er nemlig perfekt til arbejde. Jeg var spændt på om den krøllede meget efter vask, men det gør den ikke.

Det er så tilfredsstillende at genbruge stoffer, som oprindeligt har haft et andet formål. Lige så tilfredsstillende er det at genbruge et mønster. Så har du et godt mønster på en kjole, så prøv at ændre små ting på det, og du vil opnå et helt andet udtryk.

Håber indlægget kan inspirere dig til at gå på opdagelse i genbrugen efter stoffer…

Rigtig god fornøjelse.

11 thoughts on “Kjole syet af en dug fra genbrugen

 1. Tak for en fin beskrivelse og anbefaling af mønster😊 Skal netop igang med en etage kjole men i fast viskose men antager jeg godt kan bruge mønsteret alligevel?
  Dernæst vil jeg gerne forlænge kjolen 25 cm men kan ikke rigtig bestemme mig for om det skal være ved at forlænge de 2 flæser til ca 45 cm eller om jeg skal tilføje en flæse så det bliver 3×30 cm🤔
  Kan flæserne blive ‘for store’ / ‘for små’
  Tak for en fantastik blog som jeg tit kigger på😊

  1. Hej Elsebeth. Mange tak for din søde kommentar😍
   du kan sagtens bruge fast viskose til den, når blot det har et fint fald. Du kan faktisk gøre begge dele. Vil du gerne have mere sus i skørterne ville jeg lave en ekstra flæse og lade de 2 nederste være ens i højde. Men ellers kan du også sagtens beholde 2 , som min, og så gøre dem hver 12.5 cm højere. Med 3 flæser vil den nok blive mere romantisk, så det afhænger også af hvilket udtryk du synes kjolen skal have. Rigtig god fornøjelse 😍

 2. Hej Gitte
  Jeg kan se at mønstret er baseret på Jersey stof. Du har syet din kjole i fast stof. Har du sat lynlås i eller har du lagt noget til i str. for at kunne få den på?

  1. hej Gitte. Nej der er ikke lynlås i kjolen. Jeg har blot gjort halsudskæringen en lille smule større, så den kan nemt komme over hovedet. Jeg har syet kjolen i den størrelse som jeg plejer at bruge 😊

  1. Hej Anne. Mange tak skal du have 😊 Det er ikke et mønster jeg selv har lavet, så jeg kan ikke sende det til dig. Jeg har købt det ved Alt on Håndarbejde. I mit indlæg under 2. billede ligger et link. Hvis du trykker på det kommer du direkte ind til mønsteret, hvor man kan købe det til print. Jeg har intet med salget at gøre. Du kan også finde mønsteret i bladet på biblioteket, hvor man kan låne det gratis. Det er magasinet nr 9/2019. Herefter kan du tegne mønsteret op. Rigtig god sy-lyst 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *