Ternet flæsekjole

Denne kjole er syet i ternet stof fra Stof & Stil. Kvaliteten er polyester/bomuld med lidt krøllet struktur. Du kan finde stoffet i dette link

Modellen er løs og dermed meget behagelig at have på. Vil man have den knap så løs, kunne jeg foreslå at man laver den 1 nummer mindre end den størrelse man normalt bruger.

Mønsteret jeg har brugt er igen fra Alt om Håndarbejde. Et mønster jeg har brugt så mange gange, at jeg nu tænker det må være sidste gang for en periode. Men det er bare et godt mønster, og kan bruges som udgangspunkt for mange andre modeller. Link ligger her til deres hjemmeside hvor du kan købe og downloade den.

Denne gang har jeg lavet den helt enkel, da ternene i sig selv er nok.

Jeg har bare lagt forstykket til fold og undladt slidsen ned foran.

Halsen er lavet med en lille belægning. Det er blot en strimmel der er klippet på skrå og foldet til halv bredde, hvorefter den er syet på kjolens retside og derefter bukket om til vrangen. Det er en hurtig og meget enkel måde at lave halskant på. Samtidigt så lykkes den hver gang. Du kan her læse mere om hvordan den præcist laves.

Måske er kjolen sådan lige ved at være for sommerlig på nuværende tidspunkt. Jeg håber med et par strømpebukser, små støvler og en cardigan udenover kan den godt bruges noget tid endnu.

En dejlig løs model. Den har allerede været vasket nogle gange, og det er jo herligt at den ikke skal stryges. Stoffet tørrer utrolig hurtigt, og så er den klar til brug igen.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

8 thoughts on “Ternet flæsekjole

 1. Først tak for en rigtig inspirerende side 🤩
  Jeg prøver og er i gang med at sy en af dine mange flotte kjoler, men jeg syntes der er mange rynker på denne model, det ser det ikke ud til på dine kjoler, har du kortet stykkerne af?

  1. Hej Pia. Mange tak skal du have. Nej jeg har ikke ændret på stykkerne. Men jeg tror det kommer helt an på hvilken kvalitet stof man syer i. Den blåternede kjole virker f.eks slet ikke så rynket, men det er sådan en lidt let og krøllet vare, og derved falder rynkerne meget ind. Hvis du føler der er for mange rynker, er der som sådan ikke noget i vejen for at afkorte dem lidt. Men pas på, du kan hurtigt få for meget af. Det virker anderledes når du er helt færdig med at sy modellen end hvis du prøver den undervejs…Så hvis du ikke er færdig med at sy den før du fornemmer der er mange rynker, så synes jeg du lige skal give det en chance. Håber at høre fra dig når du er færdig 😍

 2. Hej Gitte. Er helt vild med den kjole du laver. Tror du den kan laves i fastvævet bomuld? Synes man kan få så meget flot fastvævet blomstret bomulds stof nemlig. Mvh pernille.

 3. Hej Gitte.
  Er vild med din flæsekjole:) Har lige et par spørgsmål:
  Jeg har lige lånt bladet på biblioteket, og kan se at den er syet i en jersey. Har du anvendt et nummer mindre, nu du har syet den i fast stof? Kan du huske hvor meget stof du har brugt?
  Hvis jeg gerne vil have 3 flæser, hvordan ville du så fordele dem, tænker på om flæserne skal være i samme højde, og hvor meget længere end den forrige jeg skal lave dem, hvis du forstår.

  Jeg regner med at sy den i viscose.

  1. hej Ingelise. Mange tak skal du have. Ja mønsteret er til jersey, og normalt ville man så tage et nr større til fast stof. Men i denne model er det nu ingen problem. Jeg har taget den størrelse jeg normalt bruger. Nej hvor meget stof jeg har brugt kan jeg ikke huske. Jeg køber som regel rigeligt. Jeg kunne foreslå at du klipper mønsteret ud og prøver at lægge det op på en almindelig lagen. Det har nemlig bredden som de fleste stoffer har. Jeg tror at ved 3 flæser ville jeg lave dem lige høje. For at finde bredden på den sidste flæse ville jeg regne mig frem til hvor meget rynk i % er på nr 2 flæse. Det samme forhold skal der være på den 3. Du er velkommen til at smide mig en privatbesked på messenger hvilke mål de 2 andre har, så skal jeg nok regne den 3. ud for dig. Jeg er sikker på din kjole bliver så fin, rigtig god fornøjelse 😍

   1. Mange tak for svar. Jeg har et stykke på 2 meter, så jeg vil se hvordan jeg udnytter det bedst. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *