Kjole, ud fra et tunika mønster fra AOH

Kjolen, på billedet, er syet i et mønster, som oprindeligt er til en tunika. Men jeg har forlænget mønsteret, så det blev til en kjole. Samtidigt har jeg gjort den lidt smallere forneden, da den har en hel del vidde.

Mønsteret har jeg downloadet fra Alt om Håndarbejdes hjemmeside, og det ligger i dette link

Stoffet er en  tynd bomuldsvoile som jeg købte under en ferie i Malaga. Det er lidt gennemsigtig, så der er en underkjole indenunder. Det krøller også en del, men det er jo lige som prisen for at det er bomuld. Det kan jeg godt leve med, når det er en sommerkjole.

Efter mønsteret skal tunikaen lukkes med knapper ned i ryggen. Det har jeg udeladt. Det er sikkert for at give den lidt pynt, men den kan sagtens trækkes ned over hovedet. Som kjole tror jeg det ville være træls med knapper ned i ryggen.

De øverste bærestykker på kjolen er syet i dobbelt stof, og det gør den nem at sy, da du hverken har belægninger eller anden at bøvle med. Ærmerne er med vidde og rynker ved skulderen.

I halskanten, nederst på ærmer og nederst på kjolen har jeg syet en række perler på.

Perlerne er faktisk sat på for at skjule en klippefejl… for igen igen har jeg formået at klippe en kjole for kort, trods at jeg har rigeligt med stof. Jeg syede derfor en dobbelt kant på forneden, og i overgangen er der sat perler på. For at få det til at se ud som om det hele tiden har været tanken, ja så satte jeg lige perler på de andre steder også.

Jeg synes det er en meget fin og sød model. Som tunika kan jeg være bange for at den gør mig uformelig. Som kjole går det an, da man kan se benene. Men den skal helt sikkert nu også prøves af som tunika, for det er en model jeg føler mig vældig godt tilpas i.

Man kan godt sige den er min sølvbryllupskjole…Selvom jeg nu slet ikke går op i sådan noget… Den var i alt fald med på vores sølvbryllups ferie, som vi tilbragte sammen med vores 2 piger og svigersøn. En uges ferie i stedet for at holde en større fest. Vi skulle have været til Kreta, men det blev udskiftet med ferie i Danmark. Det blev til 2 overnatninger i hytte på Sandagernæs Camping (Fyn), 2 overnatninger i mobile home på Hasmark Strand Camping (fyn) og til sidst 3 overnatninger i campingvogn med telt på Vesterlyng Camping (vest Sjælland) En helt fantastisk ferie.  Vi var endda så heldige med vejret, at vi ikke havde kunnet  få det ret meget bedre på Kreta. Til næste sommer tager vi så til Kreta med de unge mennesker, hvis ellers situationen har ændret sig lidt med hensyn til Corona.

Billederne er taget på Dragsholm Slot, hvor vi spiste på vores sølvbryllups dag.

Jeg har planer om at prøve at sy tunikaen op med v-udskæring. Det tror jeg nemlig kunne være rigtig fint. Jeg har et stykke viscose liggende med leopard mønster, som lige ville egne sig til sådan en model. Og så skal den være lidt længere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *