Kjole med indsat trekant, syet ud fra et mønster fra Stof og Stil.

Jeg har fundet en fin kjole på nettet, som jeg har ladet mig inspirere af til denne kjole. Den har pufærmer, v-udskæring, og foran og bagpå er der sat en trekant ind, der giver mere vidde.

Stoffet er fastvævet viscose, købt i Malaga under sidste ferie. Det er lidt tyndt i det, og derfor skal der en underkjole indenunder. Jeg havde kun en mørk farvet, og det kan man skimte på nogle af billederne. Men en lys underkjole står nu på min sy-liste.

Med dette indlæg vil jeg gerne give inspirationen videre, og der vil senere komme en mere uddybende sy-vejledning. Det tager mig blot noget tid, så hav tålmodighed med mig.

Mønsteret jeg har brugt som udgangspunkt, er fra Stof og Stil.

Ved blot at ændre få steder og tilføje noget et andet sted, kan det give en helt anden kjole.

Mønsteret er godt at bruge som udgangspunkt fordi det har brystindsnit og er delt i taljen. Det gør at ændringerne er nemme at gå til. Har du et andet mønster, som minder om det, kan du sagtens bruge det i stedet for.

Der ændres på overdelen, tegnes en underdel på, nye ærmer tegnes og så tegnes der en ekstra del.

De røde streger er det nye mønster.

Kjolen har en v-udskæring. Du kan sagtens lave den dybere, men jeg finder denne passende til mig. Trekanten der er sat ind foran, starter et lille stykke under brystet.

Ærmerne har temmelig meget vidde. De går lige til albuen. Den nederste kant bliver bukket ca 5 cm og der syes 2 stikninger, så der fremkommer en løbegang. I løbegangen trækkes en almindelig smal elastik. Det giver en flæse effekt.

Kjolen er lidt længere end jeg plejer at gå med, men det er i øjeblikket en ret populær længde.

Bagpå er den magen til, dog ikke med v-udskæring.

Det bliver lige et billede fra min gine

En kjole med temmelig meget vidde i nederst.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar.

10 thoughts on “Kjole med indsat trekant, syet ud fra et mønster fra Stof og Stil.

  1. Hvor er den fin. Og så flot og forståelig en gennemgang. Ideen med at indsætte stykke for at få vidde den vej rundt er genial. Tak for inspiration.

  2. Rigtig sød kjole og gode anvisninger til at ændre mønsteret. Personligt vil jeg foretrække kortere ærmer For at få mine arme til at synes længere.

    1. hej Liselotte. Mange tak skal du have. Jeg lavede dem bare i den længde de kunne blive. Helst ville jeg have haft dem helt lange, men det havde jeg ikke nok stof til. Jeg har nogle tykke mormor arme, så jeg er efterhånden nødt til at dække dem til.

    1. Hej Karen. De 2 stikninger giver en løbegang, og så skal der trækkes elastik igennem løbegangen. Jeg har lige rettet i indlægget så det fremgår. Tak for din kommentar 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *