Gå i genbrugen og find ting til festen

Min mand og jeg har lige haft sølvbryllup. Vi holdt nu ingen stor fest, og godt det samme i de her corona tider hvor man nærmest ikke ved om man er købt eller solgt.. Vi valgte at holde en uges ferie i stedet, sammen med vores piger og svigersøn, her i Danmark. Efterfølgende inviterede vi familien til en lille fest. Vi var 18, og der var rigelige mængder sprit og afstand til at det var så forsvarligt som det kunne være. I forbindelse med festen valgte jeg at købe genbrug til de ting, der skulle bruges til bordet.

Der findes så mange fine hvide duge i genbrugen. Jeg købte bare en del forskellige. Synes netop det at blande mønstre var en sjov ide. Dugene blev vaskes ved 60 grader og derefter strøget. Det er billigere end papirs duge, og ser da 10 gange pænere ud. Dugene kan gemmes og bruges til nytår med guld eller sølv, eller man kan aflevere dem tilbage til genbrugen, og så kan andre få glæde af dem.

Til bordkort købte jeg 18 gafler. Sørg for at gå efter dem der ikke er for tykke, hvis du vil bukke dem som jeg gjorde.. eller rettere min mand gjorde. Der skulle nemlig bruges en del kræfter for at få dem bukket rundt. Han måtte  sætte 2 jernrør fast i en skruetvinge og så bukke gaflerne omkring rørene. En enkelt knækkede, så sørg for at have et par stykker at prøve af på.

De to midterste tænder bliver bøjet lidt frem og bordkort kan nu sættes fast. På billedet blev mit visitkort brugt, da bordkortene på dette tidspunkt er smidt ud.

Som blomsterpynt på bordene købte jeg en del små pink kalanchoe planter, også kaldet brændende kærlighed. De blev blot sat ned i forskellige sølv- og glasting jeg havde fundet i genbrugen. Det kunne være flødekander, sukkerskåle og andre små fine beholdere.

De blev stillet på bordene i små grupper.

På badeværelset lå der en stak små klude til at tørre hænder i, så man kunne undgå at flere skulle bruge sammen håndklæde. De er blot klippet ud af et par gamle håndklæder fra genbrugen og så overlocket rundt i kanten. På gulvet stod en gammel kurv, som kludene kunne smides i efterfølgende. Faktisk skulle det kun fungere denne dag, men må indrømme jeg er blevet ret glad for denne løsning, så jeg skal lige have udtænkt hvordan de fremover kan stå fremme på badeværelset uden at stå i vejen.

Vi havde en rigtig dejlig og hyggelig dag.

Nu er alle sølvtingene vasket af, og de skal igen ned til genbrugsbutikken, så de kan blive solgt videre. Bordkort holderne var så fine, så flere af gæsterne ville gerne have lov at tage dem med hjem, og det fik de da lov til. Jeg ved jo, hvor jeg kan hente flere gafler, hvis jeg skulle komme til at mangle til den næste fest.

Jeg er ret vild med konceptet at bruge genbrug, når det kan gøres på så nem og fin en måde.

De små blomster har jeg plantet i et ovalt fad, og de står nu og pynter i udestuen.

I de her tider er det jo begrænset hvor store feste man kan holde, men ideerne kan også sagtens bruges ved små komsammener..

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration og tak for at du læser med…

6 thoughts on “Gå i genbrugen og find ting til festen

 1. Elsker også gamle duge fra genbrug. Her bliver de dog syet om til viskestykker. Der er specielt gode til at tørre glas med.

  1. Hej Monika. Det var da næsten en genial ide 😘 Så enkel og ligetil. Selvfølgelig skal et par stykker af dem da blive til viskestykker. Jeg har nemlig store problemer med at tørre vores vinglas af, som jeg ikke nænner at putte i opvaskemaskinen. Tak for tip 😘👍

 2. Hvor er det dog genialt fundet på, tak for at du deler dine geniale idéer, er selv stor tilhænger af genbrugen.🤩❤

 3. ET KÆMPE TILLYKKE PÅ DEN STORE DAG.
  🇩🇰🥂🍾🎊🇩🇰🎊🍾🥂🇩🇰🎉🍾🥂🇩🇰🎉🍾🥂
  Ja det hele er noget mærkelig noget. Håber I havde en dejlig dag, trods Corona.
  Vi har næste sommer, og vi har planlagt familie tam tam i Spanien. Sååå vi er også meget spændt på om vi overhovedet kommer afsted. Vi håber 🙏🏻🍀.

  1. Hej Lena. Mange tak skal du have. jo, vi havde en rigtig dejlig dag. Åh jeg håber da godt nok situationen har ændret sig til næste sommer, men som det ser ud lige nu, tør man næsten slet ikke håbe på det 😒 Jeg krydser fingre for jeres tur 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *