Kjole syet efter Stof & stil mønster 23159 med ændringer

Denne her kjole er syet med udgangspunkt i et mønster fra Stof & stil. Jeg har så leget lidt med et par ændringer, og det kom der dette resultat ud af. Der er en lille leo gemt i mig….

Stoffet er en fastvævet viscose, købt som 2 rester i Stof og Sycenter Videbæk.

Jeg har ændret mønsteret til v-udskæring,  A-facon og pufærmer. Det er dette mønster jeg har brugt som udgangspunkt

Jeg har tidligere lavet et indlæg hvor jeg har foretaget næsten de samme ændringer. Det kan være en rigtig god ide om du læser det igennem, da der er lavet udførlig vejledning til den. Den ligger i dette link og ser sådan ud.

Den eneste forskel fra den blå kjole i link, er at denne her ikke har fået indsat en trekant, og så er mønsteret til forstykket lagt til fold. Mit forstykke og bagstykke ser ud som billedet nedenunder. Bagstykket ligger ikke til fold. Det havde jeg nemlig ikke stof nok til, ellers kunne den lige så godt det. Der er taget en anelse af skulderlinjen mod ærmegab. Der er lavet v-udskæring og så tegner jeg en linje udad i siden så den får a-facon.

Ærmet ser sådan ud. Den sorte pil viser skuldermærket, som efter man rykker mønsteret fra hinanden vil ligge i midten. Den røde pil viser foran på ærmet og den grønne pil viser trådretning. Jeg har tidligere lavet et indlæg om hvordan du ændrer et almindeligt ærme til at blive til et pufærme. Det ligger i dette link. 

Jeg har derefter klippet den nederste kant så det nærmest ligner en stor blød bølge.  Ærmet ligger på samme måde som på billedet ovenfor. Jeg har derefter syet 2 rækker rynketråde. Det er dem du kan se de løse ender på , på billedet. De skal bruges til at rynke ærmerne ind med, efter de er syet sammen og før de sættes på kjolen.

Når man har den færdige kjole på, giver det en fin effekt med den buede kant på ærmet. Måske lidt svært at se på billedet men ærmet ´drypper´ ligesom bagtil og buer op foran.

V-udskæringen er lavet på præcis samme måde som beskrevet i indlægget på den blå kjole, der ligger højere oppe som link. Det er blot meget vigtigt at du har markeret midten af bunden af v-udskæringen og hele tiden har den for øje når du syer. Ellers bliver v-udskæringen skæv. Bagpå nederst i bunden af v-udskæringen forstærkes med et lille stykke strygelærred.Brug tid på at gøre det nøjagtigt og pænt, det kan godt betale sig i den sidste ende.

Da kjolen ikke har en søm ned foran i forhold til den blå kjole, så har jeg som sagt forstærket stoffet nede i bunden af V- udskæringen med et lille stykke strygelærred på bagsiden inden den syes. Nedenunder et billede før udskæringen bliver syet. Der skal klippes op i spidsen helt ind til sidste sting uden dog at klippe tråden over, og det er derfor der er brug for en lille forstærkning.

Kjolen er dejlig løs og behagelig at have på. Når det bliver koldere, tror jeg den vil gøre sig godt med et par sorte korte støvler og en trøje. Jeg er i gang med at strikke en blommefarvet vest, det kunne måske også være et godt bud til den.

Her kan du rigtig fornemme hvor store ærmerne er. Et ærmes vidde er lig med det halve af stoffets bredde. Så ærmet er ca 70 cm bredt.

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration til at gå i gang med at lave ændringer på et mønster, som i forvejen er godt. Jeg kan vældig godt lide at prøve  nye ideer af og hvor galt kan det gå…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *