Kjole syet i mønster fra Alt OM Håndarbejde

Jeg har købt det flotteste ternede stof. Men inden jeg springer ud i at klippe i det, har jeg lige et par mønstre som jeg vil have prøvet af. Det ene mønster er fra det sidste nye magasin fra Alt Om Håndarbejde nr 9/2020. Jeg har syet modellen op i et skønt stykke stof , købt i Malaga under en ferie. En fastvævet vare med en anelse silkeskær over sig. Jeg tænker det må være en blandingsvare mellem bomuld og polyester. Meget tynd og levende. Da det samtidigt er meget kulørt, gik jeg efter en enkel kjole.

Mønsteret jeg har brugt er fra bladet nr 9/2020 og ser sådan ud.

Billederne er taget i vores gamle udestue som står for en større renovering. Dog er tiden løbet fra os i år, så det bliver et projekt der skal afsluttes i det nye år. Det er sidst på dagen, og derfor er farverne på kjolen slet ikke rigtig gengivet. De er væsentlig klarere i virkeligheden.

Da stoffet er så levende som det er, fravalgte jeg knapper ned foran. Jeg lagde bare forstykket til fold ved midt for.

Jeg er altid bekymret for om mine overarme kan være i modeller, der ser ud til at sidde lidt tæt på overarmen, så jeg tog ingen chancer.. Jeg valgte at klippe ærmet op ved skuldermærket, og rykke dem 4 cm fra hinanden. Derefter syede jeg 2 rækker rynketråde og rynkede ærmet ind. Det giver en fin effekt og der er masser af plads til tykke arme.

Kjolen har 3/4 lange ærmer der ender ud i trompet facon

I magasinet bliver modellen brugt med bælte. Derved bliver kjolen lidt kortere, så min syner længere end i bladet. Men jeg skal helst ikke have noget i taljen, så jeg vil bruge den uden bælte

Stoffet er så tyndt, at jeg faktisk har en underkjole på indenunder. Den har jeg syet efter et mønster fra deres hjemmeside man kan downloade. Desværre fik jeg ikke lige taget billeder af den.

En rigtig sød og fin kjole. Den kan helt sikkert ikke holde til at blive brugt på arbejde. Men det vælger jeg nu at gøre, så må den holde så længe den kan. Jeg synes, det er for ofte man har noget kønt hængende i skabet, som skal gemmes til fine lejligheder, og pludselig så er det blevet outdated, uden at man har fået nok glæde af det.

En kjole som er dejlig nem at sy, med mindre man som jeg vælger noget værre levende stof..

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kjole syet i mønster fra Alt OM Håndarbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *