Weekendtaske syet af et sengetæppe

Jeg har været så heldig at finde det skønneste sengetæppe i genbrugsbutikken. Det er kæmpestort. Det er quiltet med bomuld indeni og der er en ternet flæse hele kanten rundt. Forside og bagside er quiltet med forskellige mønstrede stoffer. Yngste datteren spurgte mig om jeg ikke kunne sy en stor weekend taske til hende ud af det. En taske der kan rumme det man har brug for,når man skal hjem på besøg i weekenderne, eller skal på tur med kæresten. Det blev til denne taske

Jeg skulle godt nok lige tage mig sammen for at klippe i det smukke sengetæppe. Det var næsten for fint at klippe i, men omvendt, nu kommer det i brug, i stedet for blot at ligge.

Tasken er syet med lynlås i toppen

Alle kanter er lavet med strimler jeg har klippet af kanten på sengetæppet. Ellers har jeg blot brugt sengetæppet som det er. De store brune træperler der sidder i lynlåsen er fra en halskæde jeg har købt i genbrugen.

Stropperne er forstærket med et bånd indeni, da jeg var i tvivl om stoffet i sig selv var stærk nok. Tasken skal jo alligevel rumme en del.

Det er nogle fantastiske farver og mønstre der er i stoffet.

Tasken ser anderledes ud indeni, da sengetæppet havde forskellige forside og bagside.

Datteren er ovenud lykkelig for hendes nye taske.

En rigtig god størrelse taske.

Jeg troede faktisk slet ikke det ville egne sig til tasker, da jeg følte det var for tungt og for mønstret. Men når jeg ser resultatet, er jeg helt solgt. Jeg synes det er den smukkeste taske jeg har set længe. Jeg er så glad for at datteren fik sat mig i gang med denne taske, for det har givet mig mod på at sy flere i dette skønne tæppe.

I øvrigt er datterens kjole også hjemmesyet. Det er et dynebetræk fra genbrugsbutikken, som jeg har omsyet. Du kan læse mere i dette link om kjolen

Datteren har lige fået indviet tasken på en tur med kæresten til Glyngøre.

Tasken er lavet uden mønster. Jeg havde fra start ikke helt gjort mig så mange tanker om hvordan den skulle syes. Modellen er kommet til undervejs, da jeg hele tiden har taget hensyn til ternene. Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

8 thoughts on “Weekendtaske syet af et sengetæppe

 1. Hvor er den bare fin, det er et sjovt påfund, jeg har selv lige syet en bumbag til barnebarnet efter dit mønster, forsiden er en hel masse tøjmærker, som har siden i nakken på bluser og på bukser som jeg har pillet af og syet på et stykke stof og resten er fra gamle Cowboy bukser, remmen er fra en gammel taske og lynlåsen også brugt, foer er fra gardinprøver. Den blev meget fin.

  1. Hej Heike. Mange tak skal du have 😊Ih din bumbag lyder så spændende. Jeg synes ikke lige jeg har set den på nogle af sy grupperne, men hvis du har lyst, må du meget gerne sende mig et billede på messenger. Jeg vil meget gerne se den😘

 2. Hej Gitte
  Jeg skulle bare lige ind på din hjemmeside og finde noget andet og så så denne her. Jeg har selv en købt quilt liggende der vil egne sig og jeg kan også godt selv “designe ” mig frem. Men alligevel vil jeg gerne have hvis du har nogle mål. For jeg synes den ser ud til at være lige perfekt i størrelsen. Så nogenlunde mål: højde, længde, dybde.Kan jeg få det? Venlig hilsen Dorte Brink

  1. Hej Dorte. Jeg har lige fået målene af min datter, da tasken befinder sig i Århus. Den måler 50 x 30 x 20 cm.

 3. Hej Gitte
  Jeg har også forelsket mig i din taske. Og var også interesseret i målene, har så set dem i tråden længere oppe. Er den syet alm sammen og beklædte med skråbånd el har du brugt noget andet. Mvh Connie

  1. Hej Connie. Ja den er syet almindelig sammen og alle rå kanter har fået skråbånd på. Et ret bredt skråbånd da det ellers ikke kan dække kanterne. Jeg klippede det blot ud af flæsekanten på sengetæppet. Ved denne taske er alle kanter lige, så skråbånd behøver ikke være taget på skrå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *