Sød lille taske ud af 2 dækkeservietter. Diy

2 ovale dækkeservietter fra genbrugen kan  blive til den sødeste lille taske. Nemt og hurtigt.

Denne her blev kun lige færdig, og så snuppede yngste datteren den. Den vil hun bruge til toilettaske, til når hun skal hjem på weekend besøg.

Jeg måtte derfor lige sy en mere, for at kunne få taget nogle billeder til jer hvordan man syer sådan en. Den er virkelig sjov og nem at sy.

Du kan finde fine gamle dækkeservietter i genbrugsbutikkerne. Jeg har tidligere syet flere tasker dem. Tasker der kan bruges til mange formål. Der ligger indlæg og vejledning til dem i dette link  og i dette link .

Til denne model skal du bruge 2 stk i oval facon.

Læg de 2 dækkeservietter ovenpå hinanden, med det du vil have som retside indad. Sy siderne ned og tværs hen over dækkeservietten som de røde pile viser. Du syer lige ved siden af kantebåndet i siderne. I start og slut syer du hen over kantebåndet.

Klip det overskydende af i bunden af dækkeservietterne. Klip så der ca er 7 mm sømrum op til syningen.

Pil kantebåndet af de 2 afklippede stykker og pil også quiltningen op. Billedet viser kun det ene stykket pillet op. Dem får du så x 2

De 2 stykker kantebånd, ved mig er de hvide, syes sammen så du får et langt stykke. Det kan du nu sy på de rå kanter. Husk at bukke kantebåndet til start og til slut så det får nogle pæne ender.

Buk nu hjørnet den modsatte vej og sy en stikning hen over. Du vælger selv hvor langt oppe du syer, bare du gør det ens i begge hjørner. Det giver tasken facon. Jeg vil tror jeg syer en stikning som er ca 8 cm lang.

Her er begge hjørner syet.

Nu skal du bruge de 4 små stykker stof der er i overskud. Klip dem lige over i den ene ende og sy dem sammen 2 og 2.

Klip dem lige. Jeg laver dem så brede som de kan blive. Der er ikke meget der går til spilde.

Buk de lange sider ca 7 mm ind og stryg dem. Mål dem i forhold til taskens bredde og klip dem til i længden. For enderne bukkes der også og stryges.

Sy dem på øverst på tasken . Du starter så stykket flugter med syningen i siden af tasken. Begynd at sætte båndet på ca 1½ cm fra kanten.

Sy en stikning i hver side af båndet. Husk at hæfte ender ved start og slut.

Så er det ellers bare at trække noget anoraksnor ind igennem den løbegang der nu er opstået. Træk et stykke snor igennem fra den ene side og bind knude, derefter fra den anden side.

Tasken er færdig

Det er virkelig sjovt når man kan få så sød en taske ud af noget, som oprindeligt var lavet til helt andet brug.

Her kan du se at de syede hjørner giver tasken facon

Indeni ser det fint ud med kantebåndet på alle kanter. De 2 små snipper i de syede hjørner i bunden gør jeg ikke noget ved. Man kunne godt klippe dem af og kante dem, men de er så små at de ser jeg ingen grund til.

Du kan krænge de øverste kanter ned og derved får du en meget stabil taske der kan stå, med f.eks lidt strikketøj etc.

Den her taske forærede jeg til en ung pige der netop vil bruge den til lidt strikketøj.

Det er sørme heldigt, at jeg har flere dækkeservietter liggende, for jeg synes godt nok det er en sød lille taske. Hvis man sætter et par lange hanke på i siderne, kan den også bruges som en lille skuldertaske. Kan forestille mig det ville være fint til sommer som en lille romantisk taske til de mest nødvendige ting, når man tager i byen.

Håber du kan bruge min lille Diy, og får lyst til at dele dit resultat med mig ved at tagge mig på instagram. Det gør mig så glad, når jeg ser hvad i får ud af mine vejledninger.

5 thoughts on “Sød lille taske ud af 2 dækkeservietter. Diy

  1. Tak for endnu en fin, udførlig vejledning. Jeg må i genbrug. Har ikke flere cowboybukser, jeg kan sy mundbind “punge” af..

  2. Den er jeg lige ved at tro jeg kan finde ud af at sy, men din udførlige vejledning . Tusind tak .
    Med 7 pige børnebørn er der afsætning 🤣🤣🤣

    1. Hej Tove. Åh ja , så er det da næsten fast arbejde med så mange børnebørn 😍 Dejligt at de kan lide det man syer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *