Kjole efter tunikamønster fra Alt om Håndarbejde

Jeg har tidligere brugt et tunika mønster fra Alt om Håndarbejde til en kjole. Jeg har blot ændret små ting, så som  forlænget mønsteret med en  linje fra ærmegabet og ned. Det er et godt mønster. Løs og behagelig at have på, samtidigt lidt feminin pga rynkerne og de store flagrende ærmer. Nu har jeg lige syet en kjole mere i dette mønster.

Mønsteret er fra Alt om Håndarbejde og ligger i dette link 

Jeg har forlænget ærmerne lidt, da jeg skal bruge den til vinter, måske også med en langærmet t-shirt indenunder. Halsudskæringen er på mønsteret er rund, men den har jeg ændret så den nu er med v-udskæring.

Stoffet jeg har syet den i er fra Krakow, købt under en ferie. Jeg er i tvivl om, hvilken kvalitet det er, men det er forholdsvis tyndt, lidt crepet i overfladen og falder så flot. Der er helt sikkert polyester i , da det slet ikke krøller.

Kjolen jeg tidligere har syet ser sådan ud. Ønsker du at læse mere om den, kan du trykke på dette link 

Sjovt at se hvor forskellig kjolerne virker, blot fordi der er ændret lidt, og stofferne er forskellige kvaliteter.

Halsudskæringen har jeg som sagt ændret til v-udskæring. Jeg har blot lavet en skrå linje ned til overskæringen foran, og så ladet kanterne gå ca 1 cm over hinanden. De nye forstykker er lavet i dobbelt stof. Fungerer fint, da stoffet er ret tyndt. Halskanterne er dermed meget nemme at få pæne, uden belægning  eller andet.

Ærmerne er forlænget så de går ned forbi albuen.

Masser af vidde.

En skøn kjole, som både kan bruges til arbejde og til pænere brug, alt efter hvad man styler den med.

Det her er nok det som jeg vil bruge mest. Tætte strømpebukser og støvletter. Dertil en sort cardigan med flagermusærmer, så der bliver plads til kjolens store ærmer.

I får lige et billede hvor i kan se ærmernes vidde lidt mere tydeligt.

Måske vil i synes det er en kjole uden facon. Men længden på ærmerne, halsudskæringen og længden på kjolen, gør at jeg føler mig så fint tilpas i den. Samtidigt er stoffet så flagrende, at når jeg går bevæger hele kjolens sig, og man får fornemmelse af kroppens omrids. Så selvom jeg er lidt ekstra polstret, føler jeg ikke kjolen fremhæver det, men skjuler de ekstra kilo på en god måde.

Den her kjole kommer jeg simpelthen til at slide op. Det bliver uden tvivl en af mine favoritter hele vinteren.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *