Tip til klipning af kantebånd

Du kan købe færdiglavet kantebånd, men du kan også lave dit eget. Jeg laver det ofte selv, da jeg på den måde kan få det lige i det stof og den farve som jeg har brug for.

Jeg har tidligere  lavet et indlæg om hvordan du selv kan lave kantebånd i fastvævet stof ved hjælp af et lille smart apparat. Det ligger i dette link . Det kan være en god ide om du lige læser det indlæg, da det giver dig lidt forklaring på hvordan kantebånd laves når først det er klippet.

Kantebånd kan klippes og laves på flere måder. Den her måde er den jeg bruger.

For at kantebåndet bliver mest fleksibelt , er det vigtigt at det bliver klippet i 45 grader i forhold til ægkant. Det kan være svært at vurdere på øjemål hvad 45 grader er. Derfor bruger jeg ofte dette lille trick.

Tag et stykke papir og læg dit stof på bordet. Hvis det er en lille rest du bruger er det nemmest om dit stof stadig har en intakt ægkant, ellers skal du lige find tråd-retningen i dit stof.

Fold papiret som vist på billedet, og du har nu en vinkel på 45 grader.

Nu kan du lægge papiret på stoffet på flere måder.. Du skal bare sørge for, at en af papirets lige sider følger tråd-retningen eller ægkant.

Den kan ligge sådan. Den skrå linje forlænger du bare med en lineal og tegner op med kridt. Det vil være 45 grader på dit stof.

Den kan ligge sådan.. Stadig vil det være 45 grader skrå på dit stof. Tegn den skrå linje op med kridt og forlæng linjen med en lineal.

Når du har tegnet linjen op, kan du klippe stoffet langs linjen og måle ud til dit kantebånd.

Enkel og nemt. Et stykke papir har man som regel altid lige i nærheden, ellers kan du bruge en side i et reklameblad.

Blot et lille hurtigt tip, som jeg selv benytter mig af, når jeg sidder og syer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *