Spencerkjole, mønster fra Alt om Håndarbejde

For et par uger siden kom ældste datteren hjem, og bad mig sy en kjole til hende. Hun beskrev hvordan den skulle se ud, og så kunne jeg huske at sådan et mønster havde jeg set ved Alt om Håndarbejde. Hendes kjole blev syet i en sort fastvævet polyester/bomuld kvalitet, og den blev super god. Præcis som hun ville have den. Desværre fik jeg ikke taget billeder af den. Men nu har jeg lige syet en kjole magen til, til mig selv. Dog i en helt anden stofkvalitet. Og i en helt anden stil end den jeg i længere tid har syet i.

Billedet er taget i vores gamle udestue, og hvis i undrer jer over den slangelignende gren til højre i billedet, så er det blot vores vindrueplante der kommer ind igennem væggen. Vi har plantet den udenfor for knap 30 år siden. Dengang var den en lille bitte plante, og vi lavede hul ind i udestuen, så vi derved undgår at skulle give den vand. Den fylder efterhånden 1/4 af vores loft i udestuen, og giver de skønneste store druer om sommeren.  Når foråret kommer, står vores udestue til at skulle renoveres med nye glaspartier og døre.

Tilbage til kjolen. Mønsteret jeg har brugt er dette. Oprindeligt er den syet i fløjl.

Du kan købe det til print på Alt om Håndarbejdes hjemmeside, men det skulle vist også have været med i deres blad nr 9 2019.

Kjolen er syet i noget striklignende vare, som minder om en jersey. Men stoffet er plisseret med ganske små læg og så har det en blank overflade der næsten minder om læder. Jeg har købt det som en rest, og skulle nogle vide hvad det hedder , må i meget gerne smide mig en besked.

Jeg troede det ville volde mig problemer at sy i materialet, men det gjorde det slet ikke.

Modellen betegnes som en spencer, da den er beregnet til at man skal have noget på indenunder. Den er meget dyb udringet både foran og bagpå.

Dette er foran.

og dette er bagpå

Måske bliver det nødvendigt at sætte en tynd snor eller bånd hen over bagpå for at den ikke falder ned over skulderen, men nu prøver vi lige uden først.

Den er med dybe ærmegab.

Da mit stof er ligesom jersey, har jeg valgt at bruge skulderbånd i alle sømme for at de ikke skal trække sig. Det bruger jeg ofte på den måde og det fungerer helt perfekt. Du kan læse mere om hvad jeg ellers bruger skulderbånd til i dette indlæg 

Her er det i forreste udskæring. Der er syet en belægning på, og ovenpå den syer jeg så skulderbåndet. Det giver godt hold på kanterne, så de i brug ikke trækker sig lange og ud af facon.

Stoffet trævler ikke, så jeg har generelt ikke gjort noget ved kanterne. Heller ikke de nederste kante på kjolen. Kjolen bliver blot klippet i den længde jeg ønsker . Det gør så bare at man skal klippe lige og uden hakker.

Man kan bruge den med alle mulige bluser indenunder. Til jul tænkte jeg den ville være flot med en blondetop under,og til arbejdsbrug en højhalset t-shirt.

Det er meget begrænset hvad jeg har ændret fra det oprindelige mønster. Jeg har syet den en anelse ind i siderne under armen, og så ladet den gå lidt udad nedefter. Jeg havde valgt en str 42, og tror hvis jeg havde valgt en str 40, ville det nok ikke have været nødvendigt at ændre på den.

Helt anderledes end de sidste kjoler jeg har syet. Jeg er vild med den, men jeg har også altid haft en svaghed for spencerkjoler.

Jeg tror den kunne gå hen og blive min julekjole. Mine piger synes i alt fald at den virker lidt julet.

Det er helt sikkert ikke den sidste jeg har syet i den model. Jeg har noget stribet uld liggende, som jeg også tænker kunne være pænt.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Spencerkjole, mønster fra Alt om Håndarbejde

  1. Hej Sygal
    Nu har jeg fået fat i mønstret til den fine Spencer.
    Men belægningen volder mig hovedbrud, jeg har syet den på hele vejen i halsen, men hvordan syer jeg den så i ærmerne 🙈🙈

    1. Hej Inger. Jeg laver også halsen først. Derefter laves belægningen i ærmerne. Det er lidt kringlet, men kan godt lade sig gøre. Gør det evt i 2 etaper, så det bliver lidt nemmere. Ingen kan jo se bagefter at du har brudt sømmen og startet igen. Til allersidst syes kjolen sammen i siderne. Håber det giver mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *