Flaske-forklæde. Diy

Endnu en diy på en ganske overflødig sy-projekt. Men jeg synes altså ideen er lidt sød. Hvorfor ikke sy et forklæde til en flaske med nissepis…

Link til denne søde og velsmagende drik ligger længere nede i indlægget. Smager super godt til risalamande eller blot til en kop kaffe.

Min mor ryddede op i en gammel kasse med julepynt sidste år. I blandt nisser og pynt lå de små forklæder som er på næste billede. De er syet  for knap 45 år siden. Jeg lavede dem til min mor da jeg var ca 10 år gammel. Lidt vildt at tænke på. Det kunne næsten ligne stof man stadig kan få i dag. Jeg havde glemt alt om dem, indtil hun gav dem til mig.

Jeg har  lavet et mønster til dem. Undervejs har jeg rettet det lidt til, og du kan nu printe det i dette link: 

Mønsteret passer til en almindelig rødvinsflaske, og andre flasker i nogenlunde samme størrelse.

Der skal ikke tillægges sømrum, da alle kanter bliver lavet med kantebånd. Du kan i dette LINK læse mere om, hvordan du selv laver dit kantebånd.

Start med at sætte kantebånd på den nederst kant på forklædet. Jeg sætter det altid fast fra bagsiden med en syning først og derefter bliver det bukket om til retsiden, hvor det får en stikning i kanten. En god ide er at stryge kantebåndet i facon først, altså stryge kantebåndet i en bue, der nogenlunde ligner den nederste kant. Det gør at kantebåndet kommer til at sidde pænere.

Derefter sættes kantebånd på det øverste stykke på samme måde.

Jeg har derefter sat en lille lomme på og et logo. Det er kun til pynt, men tænkte lommen kunne rumme et stykke papir med hvad der var i flasken.

Nu sættes kantebånd på siderne. Det sættes igen først på bagsiden. Lad et stykke kantebånd på ca 20 cm være, og sy båndet på den ene side. Derefter lader du ca 8,5 cm bånd være og fortsætter ned af den anden side. Båndet klippes af ca 20 cm efter sidste sting.

Buk kantebåndet om til retsiden og giv det en stikning i kanten. For enderne bukkes båndet ind. Så er det ellers bare at finde en flaske og sætte den på.

Det er en hyggelig ting til min flaske med nissepis. Du finder i øvrigt en ganske nem og hurtig opskrift på denne drik i dette link 

Jeg vil ønske dig en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Tak for at du læser med på min blog, og pas godt på dig selv og dine kære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *