Kjole med flæser, mønster fra Alt om Håndarbejde

Kjole syet i en rød silke, som jeg fik foræret for et par år siden.

Det skulle egentlig have været en julekjole, men jeg nåede simpelthen ikke at sy den. Nu blev det så en nytårskjole, og så tror jeg den kommer i brug til næste jul..

Kjolen er syet i den fineste og blødeste silke. For ca 2 år siden fik jeg en del stof foræret af en sød kvinde fra København, denne silke var i blandt. Jeg har ikke tidligere haft modet til at gå i gang med stoffet, da jeg var klar over at det nok var temmelig kostbart. Men nu skulle det være…

Mønsteret jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde og ligger i dette link

Modellen er lidt løs i snittet, og oprindeligt lavet til at blive syet i Liberty stof i 100 % bomuld. Jeg må indrømme at jeg lige skal vænne mig til at den er så rød.. Hvilken anledning den ellers kan passe til ud over jul og nytår, er jeg godt nok i tvivl om..

Farven er lidt svær at gengive helt rigtig. Den ser orange ud på billedet, men den er klar rød.

Halsen er syet med en belægning. I nakken er en lille slids med bindebånd. Man kan ikke få den over hovedet, hvis ikke slidsen var der. Den næste kjole i denne model, vil jeg lave med lidt dybere udskæring, da jeg føler den går en anelse for højt op mod halsen.

Ærmerne afsluttes med en lille flæse.

En rigtig god model, hvor der er muligheder for at lave  små ændringer, så man kan bruge mønsteret flere gange, og få kjoler med forskellige udtryk. Man kunne udelade flæserne og blot forlænge ærmerne, eller ændre ærmerne til pufærmer som i dette indlæg

Flæsen nederst på kjolen kan også nemt ændres til både kortere eller længere længde. Der er ikke voldsomt meget vidde ekstra i flæsen, så den falder pænt, uden at strutte.

Silken er så tynd, at det er nødvendigt at have en underkjole på indenunder. Underkjolen har jeg syet i en rest rosa polyesterjersey.

Kjolen er fantastisk at have på. Stoffet blev vasket inden jeg klippede kjolen. Det overraskede mig hvor lidt det krøllede.

Jeg havde kjolen på nytårsaften, der i år blev afholdt hos vores venner i gaden.

Kjolen fik så også lige sin ilddåb denne aften… Det var ellers en stille og rolig aften. Lige efter midnat skulle vi  have en drink.. Smølfe drink.. En drink med gin og tonic, og blå curacao. Den var afsindig blå.. Da min veninde ville fylde isterninger i, smuttede isen fra hende og landede med et plop ned i mit glas.. med det resultat at min kjole fik blå stænk…Så jeg turde ikke andet end skynde mig at hive kjolen over hovedet, og smide den i hendes vaske maskine. Heldigt at jeg havde en meget tækkelig underkjole på… Min veninde forbarmede sig dog over mig, og fandt en  kjole frem som jeg måtte låne.. og vi fik os et godt grin. . Alle pletter forsvandt i vask..

Det eneste jeg vil ændre til næste gang, er at halsudskæringen skal være en lille smule dybere, så den kan komme over hovedet. Jeg vil stadig lave slidsen i nakken, men det skulle kun være for pyntens skyld.

Et rigtig godt mønster. Jeg kunne godt fristes til at købe noget fint Liberty stof til den næste i denne model. Men jeg tænker jeg skal være fornuftig, og bruge noget har det stof som jeg har liggende på lager.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kjole med flæser, mønster fra Alt om Håndarbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *