Spencer i ternet stof fra Stof og Stil

Jeg har for længe siden købt det lækreste stof ved Stof og Stil. Deraf syede jeg en kjole til mig selv, men der var et ret stort stykke i overskud. Yngste datteren havde flere gange nævnt at hun var vild med stoffet. Derfor var det lidt oplagt at sy en kjole til hende, hvis der var stof nok. Der var dog ikke nok til ærmer, så det blev til denne spencer kjole.

Stoffet er en fastvævet viscose/polyester kvalitet. Stoffet er nogenlunde nemt at sy i, det trævler dog en del. Tern er ikke det nemmeste at sy i, især denne da den ikke kan vendes. Alt skal  tages i samme retning. Jeg har ikke helt formået at få tern til at passe, men der var ikke så meget stof at gøre med.

Mønsteret jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde, og det er omtalt i dette indlæg

Jeg hr ændret en anelse på mønsteret. Datteren har en spinkel overkrop, så jeg har gjort mønsteret smallere i siderne øverst under ærmet. Samtidigt har jeg givet den lidt mere vidde i underdelen fra taljen og ned ved at lægge 3 cm til i siderne, midtfor og midtbag. Derved får den mere A-facon. Kjolen er med belægning rundt ved ærmegab og halskanterne.

I ryggen har jeg lavet den knap så dyb, som den er på mønsteret.

Umiddelbart kan hun sagtens holde den oppe på skulderen. Men ellers har jeg foreslået at sætte et bindebånd tværs hen over. Det vil hun ikke have i første omgang.

Kjolen er stadig lidt oversize så der er god plads til en bluse eller trøje indenunder. Når vejret bliver bedre, kan den også bruges med en t-shirt eller top. I øvrigt er blusen også en jeg har syet, dog for længe siden. Så længe siden, at da hun viste mig den, troede jeg det var en hun havde købt. Mønsteret til den er fra pppp.dk og ligger i dette link 

Skulle du få lyst at sy blusen, skal du blot være opmærksom på at den skal syes i meget elastisk materiale, ellers vil jeg foreslå at du syer den et nr større end du normalt bruger.

Jeg kan godt være irriteret over at jeg ikke har lagt mærke til at ternen midtfor synsmæssigt  ikke er 100 % lige. Kjolen er nu i Århus, så det løb er kørt..

Datteren er lykkelig for hendes nye kjole. Så tror jeg nok, at jeg kan abstrahere fra at ternene ikke er perfekt 😍

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

4 thoughts on “Spencer i ternet stof fra Stof og Stil

    1. Hej Hanne. Beklager mit sene svar, men har lige holdt lidt ferie. Nej jeg har ingen lynlås i, det er ganske unødvendigt. Det skulle kun være for effektens skyld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *