Kjole, syet i mønster fra Alt om Håndarbejde

Denne kjole er syet i stof fra Stof og Stil. Mønsteret er fra Alt om Håndarbejde. Det kan printes fra deres hjemmeside. Det ligger i dette link 

Da jeg købte stoffet gik jeg ud fra at bunden i stoffet var sort, men ved nærmere eftersyn er det mørkeblå. Kvaliteten er 100 % fastvævet viscose. Måske en kjole til den lidt kedelige side, men jeg er i grunden meget til jordfarverne.

Kjolen har trekvart ærmer, der afsluttes med en bred flæse. Der er ligeledes en bred flæse forneden.

Modellen er løs, og behagelig at have på.

Bagpå er der en slids og bindebånd. Ved min kjole er det dog kun pynt, da jeg har udringet halskanten med 1 cm, og derfor kan få kjolen over hovedet uden at binde båndet op.

Jeg har ved denne kjole ikke lavet en belægning i halsen som mønsteret ellers viser. Jeg har lavet en kant som nærmest er et stykke kantebånd, der bliver syet dobbelt på. Der ligger vejledning til en sådan kant i dette link 

Det er en nem og pæn måde at lave en halskant. Den er mindst lige så pæn på bagsiden som på forsiden.

Her et billede af vrangsiden

Nederste kant på kjolen bliver lagt op med en smal dobbelt ombuk og en stikning.

Kjolen har allerede været i brug. Jeg har haft den på, på mit arbejde.

Det får mig så lige til at fortælle lidt omkring mit daglige arbejde, hvis nogen har lyst at læse om det.

Jeg arbejder i en Botex gardinbutik, men det meste af min dag foregår på lageret. I øjeblikket holder butikken lukket pga corona, men jeg kan sagtens fortsætte mit arbejde på lageret. Jeg modtager varer, bukker stænger og pakker til vores montører, bestiller varer, vasker gardiner, syer mindre gardinordrer, godkender fakturaer, aftaler kundebesøg og mange andre opgaver. Jeg tror godt man kan sige jeg er en slags blæksprutte. Normalt ville jeg så også betjene de kunder, der kommer ind i butikken.

Mine dage er aldrig ens, da jeg ikke ved hvad der dukker op af opgaver i løbet af dagen.

På lageret er der 3 symaskiner. En stikkestings maskine, en overlocker og en blindsømsmaskine. Vi får vores gardiner syet på en systue i Hørning, så de her bliver kun brugt når der er noget vi skal have hurtigere igennem eller special opgaver. Jeg har syet flere sjove opgaver på dem, såsom gardiner til 12 containerskibe på Lindø værftet inden det lukkede. Det var flere 100 meter gardinstof.

I baggrunden kan i se en vaskemaskine og en tørretumbler, de bliver i perioder brugt meget flittigt. Jeg vasker gardiner, men også dyner, puder og rullemadrasser for folk.

Butikken og lageret ligger i samme bygning, så det er nemt at smutte ind i butikken når dørklokken ringer. I øjeblikket er døren så låst for kunderne pga  corona

Vi sælger pyntpuder, sengelinned og håndklæder.

Butikken er dog mest centreret omkring salg af gardiner.

Herfra vejleder jeg kunderne, og aftaler nærmere omkring et besøg af min chef i kundens hjem. Beklager det dårlige lys.

Jeg har en 4-dages arbejdsuge, hvor torsdag er til kl. 19, til gengæld har jeg så fri hver fredag.

Tja det var så et indlæg både om en kjole og min daglige færden…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *