Vægplatte af selvhærdende ler

Endnu et krea-projekt kan krydses af. Det har været lidt længe undervejs, da jeg kun har arbejdet på det når min piger var hjemme.

En væg-platte lavet i selvhærdende ler. Leret har jeg købt for længe siden hos Rito.dk

Det er en ler, der hærder i løbet af nogle dage uden  brænding. Det kan bruges til mange forskellige sjove ting. Man kan rulle det ud, og stikke figurer ud med udstikker, male dem og hænge dem op med snore eller bånd på en gren. Man kan lave små figurer i det, eller som jeg har gjort lave en platte i det. Faktisk var det ældste datteren der startede med at lave en platte. Den blev så fin, så jeg var da nødt til også at lave en. Leret er nemt at arbejde med. Det kan dog finde på at slå revner i tørringsprocessen, hvis leret er for tyndt. Jeg har fundet ud af at det bedste resultat er ca ½ cm eller tykkere. Jo tykkere ler, jo længere tid tager det om at tørre. Når man sidder og arbejder med det, kan det godt pludselig virke lidt tør, men så fugter man det ganske lidt med vand, og så bliver det igen smidigt.

Platten er lavet ved at rulle leret ud i ca ½ cm tykkelse,  og derefter lægge det på bagepapir på en frokost-tallerken. Leret skæres til med en kniv efter tallerkenen. Kanterne glattes lidt med en finger fugtet i vand. Så skal det bare tørre nogle dage. Derefter kan man male på det med ganske almindelig akrylmaling. 

Når det er helt tørt, kan man give det en gang lak. Det bliver derved mere blank og det får en overflade der kan tørres af.

Jeg har gang i et par ler-ting mere, men de er endnu ikke malet færdig. Om de bliver pæne ved jeg ikke, men sjovt det er det i alt fald.

Yngste datteren har også fattet interesse for leret, og har lavet et par små æggebægre. De er faktisk blot en prøve, da vi ikke rigtig har testet af hvor holdbart materialet er. Det har fået 3 gange lak for at kunne vaskes forsigtigt  af i hånden. Hun har efterlignet nogle hun fandt på pinterest. Nu må vi se om de kan tåle at blive brugt.

Et rigtig sjovt materiale at hygge sig med.

Du kan i øvrigt også købe selvtørrende ler, og finde rigtig mange gode ideer på hjemmesiden cchobby.dk 

2 thoughts on “Vægplatte af selvhærdende ler

    1. Hej Sif. Man kan købe sådan nogle platteophæng. Det er til at klæbe på. Jeg har dog sat ekstra tape ovenpå da jeg ikke troede det kunne holde, men det holder nu fint, og har hængt oppe lige siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *