Vægplatte af selvhærdende ler

Kjole efter et mønster fra Schnittgeflùster.

Jeg har for længe siden købt et mønster på en tysk hjemmeside. Det har så bare fået lov at ligge, da jeg ikke lige havde noget stof jeg ville sy den i. Men for noget tid siden fik yngste datteren lov at købe et stykke stof hos Stof og stil til en kjole som jeg ville sy til hende. Da hun viste mig hvordan kjolen skulle se ud, fik jeg den ide at bruge det tyske mønster, og så ændre lidt på den.

Mønsteret som jeg har brugt til kjolen, kan du finde i dette link 

Stoffet er fastvævet viscose/polyester med en anelse blank overflade. Det er købt under deres udsalg, og kostede ikke ret meget.

Jeg må indrømme, at da jeg så hvilket stof datteren havde valgt, var jeg lidt skeptisk. Jeg kunne ikke rigtig finde ud om jeg kunne lide det. Nu hvor kjolen er syet, er jeg da helt solgt. Den er så fin, og passer så godt til hende. Hun er ikke bange for farver, og at skille sig lidt ud fra mængden.

Jeg vil ved næste kjole i samme model gå lidt mere i dybden med hvordan jeg har syet den og diverse ændringer. Men lige nu bliver det den korte version..

Jeg undlader stropperne og sætter i stedet for ærmer på. Det er faktisk bare 2 store firkanter der bliver sat ovenpå forstykke og bagstykke. Kan se der er fold ved brystet som jeg åbenbart ikke har fået strøget.

Nederst ved ærmerne har jeg rundet kanten så den får et skævt forløb og ligesom drypper bagud.

Den er ret dyb i ryggen efter datterens ønske. Den falder dog ned fra skulderen, og derfor at vi sat lange bånd i der bindes i en sløjfe.

Ærmerne er brede, og afsluttes med elastik i en løbegang.

En rigtig sød og ung model. Den næste skal syes i et sæt blåt sengelinned, men det må lige vente til datteren kommer hjem igen. Selvfølgelig skal jeg også sy modellen  op til sommer med stropper. Men sommeren er jo heller ikke lige om hjørnet endnu…

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

 

2 kommentarer

 • Heike Andersen

  Hej sikken sød kjole, du er bare så dygtig din datter er vel nok heldig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Heike. Mange tak for din kommentar, du er godt nok sød 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vægplatte af selvhærdende ler