Kosmetiktaske, syet af stof der skulle kasseres

Jeg fik en lille opgave af en bekendt. Hun havde en skammel der trængte til nyt betræk. Det gamle betræk blev pillet af, og derefter brugt som model til at sy et nyt betræk. Det gamle betræk skulle  så smides ud. Men stoffet var faktisk rigtig sødt og fint. Noget gammelt patchwork i fine farver. Derfor blev det hevet op igen fra skraldespanden, og er nu blevet brugt til denne kosmetik taske.

Det gamle betræk og en rest fra en skjorte, og dertil en lynlås.

Det gamle betræk havde en enkelt plet, det blev skjult med et sy mærke.

Mønsteret til tasken  kan du finde på bloggen i dette LINK

Jeg har blot printet mønsteret i 114 %, og lagt 1 cm til i hver af de 2 sider. Se billedet nedenunder. Normalt ville man printe det i 100 %, men det kan lige være på et stykke A4 papir, hvis man forstørrer det 114 %.

Tasken kan bruges til kosmetik, men kunne lige så godt bruges til alt muligt andet.

En taske som er hurtig at sy.

Nogen gange skal man lige tænke sig om før man smider ting ud. Det kan ofte genanvendes til andre ting.

håber du kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kosmetiktaske, syet af stof der skulle kasseres

  1. Stor ros til dig Jeg er begyndt at sy igen efter mange år hvor det har ligget stille og har brugt både dit mønster til mulepose og din toilettaske. Hvad er målene på denne og hvor lang en lynlås kræver den?

    1. hej Marianne. Mange tak skal du have. Hvor er det dejligt at høre at du har fået startet op igen. Det er så hyggelig en hobby. Jeg har desværre ikke tasken mere, da den er foræret væk. Umiddelbart som jeg husker den, er det en lidt stor kosmetiktaske, altså ikke så stor at den kan bruges til toilettaske. Jeg havde printet mønsteret i 114 %. Alt efter hvilket procent du printer i, kan den gøres større og mindre. Der ligger i øvrigt flere gratis mønstre på min blog i samme model, hvor den er større. Jeg bruge som regel altid en god lang lynlås, da det ofte er noget nemmere at arbejde med. De koster som regel ikke mere, end hvis de var kortere, så jeg køber dem bare for lange. Jeg har flere indlæg der viser hvordan du korter dem af. Når du har printet mønsteret kan du måle længden af lynlåsen ved at måle den længste side, det er nemlig det mål lynlåsen minimum skal måle. Rigtig god fornøjelse 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *