Påskeæg i stof

Bedre sent end aldrig. I dag, dagen efter langfredag, blev jeg færdigt med nogle stof æg. Jeg går ikke så meget op i påskepynt. Men jeg havde sat mig for at jeg skulle prøve at lave nogle ud af en bordløber , som jeg havde fundet i genbrugsbutikken. Den havde de fineste broderede insekter og blomster.

Nu er æggene kommet op på et par grene at hænge. Der får de så ikke lov at hænge ret længe, for ældste datteren har allerede sagt, at dem tager hun med til Århus efter påskeferien. Heldigt at jeg har mere stof tilbage, så jeg kan sagtens sy flere. Faktisk elsker jeg når mine piger kommer hjem, og snupper hvad jeg har lavet. Det tager jeg som et tegn på, at jeg har ramt noget rigtigt..

Tanken er, at æggene skal være rustikke og  primitive i looket. De skal være alt andet end perfekte. Derfor er de også syet i hånden . Det lyder så simpelt, at de skal være lidt sjusket syet, men jeg kan love jer for, at det voldt mig problemer. De første jeg lavede blev alt for pæne, i forhold til det jeg havde forestillet mig. Efter et par forsøg lykkedes det mig at gøre dem lidt mere skæve og særprægede.

Æggene kan laves ud af alt slags stof. Jeg har strøget et tyndt lag vlieseline bag på stoffet, for at kanten ikke skal trævle for meget.  Jeg har syet dem rundt i kanten med guldgarn. Lige inden de sidst par sting, fyldes der lidt polyestervat ind i ægget.

Du kan sagtens tegne dit eget æggemønster, men får du lyst til at prøve mit, kan du printe det fra dette link: 

Mønsteret er i 2 størrelser, og det er det lille mønster jeg har brugt. Det store tænkte jeg ville være fint, hvis man ville lave nogle til vinduet, eller til at hænge i loftet. Du kan også vælge at printe i andet end det der hedder 100 %, og dermed gøre det enten større eller mindre.

Du kan nærmest bruge alle materialer til disse æg. Du kan sætte flere stykker stof sammen og mixe bånd og perler i en skøn virvar.

Mønsteret er inkl. sømrum, og jeg syer ca ½ cm inde på ægget.

Ved 2 af dem, satte jeg en flæse elastik fast i kanten. Den er syet fast. Ved den tredje undlod jeg det, og satte i stedet for bånd hen over. Troede aldrig jeg skulle bruge limpistol til stof, men båndene på dette æg er faktisk sat fast med lim.

Blomsterne jeg har sat på æggene, stammer fra lyskranse fra genbrugsbutikken. De er blot klippet af, og limet fast med limpistol. Det blev jeg så godt nok bidt af, at jeg fandt et gammelt plast påskeæg, og limede den helt til med blomster. Om den er pæn, kan diskuteres, men sjov synes jeg den er, sammen med det øvrige pynt

Perleæggene har jeg selv lavet, men de søde kyllinger er købt færdiglavet.

Mine æg er ikke blevet helt så særprægede som jeg havde tænkt mig. De næste vil jeg prøve at lave i noget grov stof. Jeg vil sætte flere stoftyper og bånd sammen. På ægget skal der også syes en lille flad piberenser- kylling fast. Det lyder vildt tosset, men det er jo meningen med disse æg. Jo mere skør, jo bedre.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration til jeres egne “skæve” påskeæg.

Rigtig god påske til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *