Strikketaske med flæse til datteren.

Jakke syet ud af et sengetæppe

For et stykke tid siden købte jeg i genbrugsbutikken et skønt sengetæppe. Det blev købt med henblik på at skulle bruges til en jakke, en vest og måske nogle tasker. Sengetæppet er ret stort så det skulle det nok kunne give til. Jakken her er det første jeg har syet ud af tæppet.

Sengetæppet har 2 sider med forskellige mønstre. Jeg valgte det grønne som retside, da det er lidt neutralt. Yngste datteren vil gerne have en vest, og der skal den anden side vendes ud af.

Mønsteret til jakken er fra et magasin der hedder FibreMood nr 13. Det eneste jeg har ændret, er at lommen er er lavet med runding, hvilket jeg synes passer bedre til jakkens snit

Alle stikninger er syet med grøn. Det gør at jeg skulle være ret præcis med syningerne, men jeg synes det giver en god effekt.

Jakken lukkes med trykknapper.

Alle sømme er dækket med skråbånd. Ved skulder og rundt i ærmet er skråbåndet syet fladt på. Forinden bliver sømrum klippet helt smalt ned og strøget til hver sin side

I siderne og langs ærmesømmen er skråbåndet syet på som almindeligt kantebånd.

I princippet kunne jeg vende jakken om og bruge begge sider af stoffet. Men på grund af lommer og trykknapper er det ikke muligt. Jeg tror så heller aldrig jeg ville gøre brug af det alligevel.

Jakken er syet i str M. Det er en oversize model. Der er plads til både store pufærmer eller en sweater indenunder. Den er blevet lidt for lang på ærmerne, men så kan jeg give dem et opslag

Jeg synes det er en ret fed effekt at der er et andet mønster indvendigt.

Kjolen jeg har på er i øvrigt syet ud af et sæt sengelinned fra genbrugen. Den er omtalt i dette link 

Jakken er dejlig varm at have på. Den er quiltet med bomuldsfyld. De fleste sengetæpper er ellers quiltet med polyester.

Min første indtryk af jakken var at den var for stor. Derfor tegnede jeg  mønsteret op i str S efterfølgende. Det vil ikke rigtig give mening at jeg skal sy i str S, men umiddelbart følte jeg den var noget for stor. Nu har min piger lige været hjemme på besøg i weekenden, og de sagde enstemmigt at den ikke er for stor. Faktisk hoppede den yngste datter i jakken, og ændrede sin mening. Hun ville jo have jeg skulle sy en vest til hende i stoffet,  hvor det rødlige mønster var yderst. Nu hvor hun ser min jakke, vil hun hellere have at jeg syer en jakke til hende, og det grønne mønster skal være udad. Jeg tror jeg laver den sådan at hun kan vende den. Den bliver derfor syet med trenser i skråbånd og knapper på begge sider. Så tror jeg faktisk heller ikke der bliver ret meget stof i overskud..

håber i kan bruge indlægget som inspiration

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikketaske med flæse til datteren.