Vådserviet-skjuler. Diy

Betræk til at skjule en pakke vådservietter. Det gør den i hvert fald lidt pænere at se på. Syet med en elastik rundt i  kanten, så betrækket er nemt at tage af og på. Den er syet med det der hedder franske sømme, hvilket gør den ser også ser pæn ud på vrangsiden.

Den skal syes i en almindelige fastvævet bomulds kvalitet. Her har jeg brugt en skjorte fra genbrugen. Det egner sig rigtig godt til formålet, da det både er blødt og tyndt. Fuglen er købt for længe siden i butikken Søstrene Grene.

Betrækket passer til en almindelig pakke vådservietter. Denne her er købt ved Fakta.

Mønsteret til betrækket kan du printe her : 

Mønsteret består af 2 sider , som du skal tape sammen, og derefter klippe ud.

Stoffet foldes, og mønsteret lægges til foldekanten. Klip det ud. Bemærk mønsteret er inkl. sømrum.

Fold et hjørne op, vrangside mod vrangside, og sy siden ned. Sy helt ude i kanten, ca 2-3 mm inde på stoffet.

Gør det ved alle 4 hjørner. Det ligner nu næsten en kasse.

Vend sytøjet om til vrangsiden, og sy nu igen ned langs hjørner. Denne gang syer du 7 mm  inde på stoffet. Dermed får man lukket sømmene inde i kanten. Det giver en fin finish.

Nu ser sømmene pæne ud, både udvendigt men også indvendigt på din `kasse`

Vend retsiden udad igen og buk den øverst kant 1 cm ned hele vejen rundt.

Buk kanten en gang mere, denne gang 1½ cm.

Sy en stikning langs kanten, så der fremkommer en løbegang. Lad ca 1 cm vær usyet, det er nemlig her du skal have elastikken ind.

Sæt elastik fast i en sikkerhedsnål og træk det igennem løbegangen.

Bind en knude, klip elastikken og prøve betrækket på. Det skal sidde pænt omkring pakkens åbning, ellers skal du trække lidt  mere i elastikken. Til sidst syer du det lille hul til med en syning.

Et hurtigt og nemt projekt.

Håber du kan bruge mønsteret og smid gerne en kommentar

4 thoughts on “Vådserviet-skjuler. Diy

  1. Hej
    Den er super fin den skjuler. Har du evt et billede hvor der står mål på mønsteret så man ikke behøver at printe?

    Mvh Gunver

    1. Hej Gunver. Mange tak skal du have. Nej det har jeg desværre ikke. Kan du måske forstørre den op på pc, så kontrolfirkant måler 5 cm og derefter måle mønsteret på skærmen. Det kan selvfølgelig kun gøres fra en pc skærm 🤔

  2. Man kan ikke måle på en pdf fil hverken på PC eller som kopi og da slet ikke når foto til pdf er taget i en skæv vinkel

    1. Hej Annie. Der ligger et link i indlægget som du skal trykke på. Billedet du henviser til, har jeg lagt ind, så du kan se hvordan du skal samle mønsteret. Prøv lige at læse indlægget igen. lige under billede 4 står der. Mønsteret til betrækket kan du print her: og så trykker du blot på det næste ord. Derefter skal du sikre dig at du printer i faktisk størrelse, så bliver den i rette størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *