Jakke syet til yngste datteren, ud af et sengetæppe

Jeg har lige syet en jakke til yngste datteren. Den er syet ud af et sengetæppe jeg fandt i genbrugen. Først syede jeg en til mig selv, og derefter skulle jeg sy en vest til datteren. Men da hun sidst var hjemme og så min jakke, ændrede hun mening, og ville også have en jakke. Det var faktisk slet ikke meningen, at jeg ville lave et indlæg om den, da den jo langt hen af vejen ligner min egen, som jeg tidligere har lavet et indlæg om. Men nu har hun lige sendt mig de fineste billeder, så dem synes jeg altså i skal se.

Mønsteret jeg har brugt er fra magasinet FibreMood nr 13. Jeg har syet min egen i str M, og hendes er i S. Det er en rummelig model, så man let kan have en sweater på indenunder, eller en kjole med pufærmer. Efter mønsteret skulle lommerne være firkantet nederst. Det har jeg ændret til en mere rund lomme, hvilket jeg synes passer bedre til jakken.

Min egen jakke er omtalt i dette LINK

Min egen jakke har trykknapper som lukning. Det skulle den her ikke have. Jeg foreslog så at lave trenser i skråbåndet, og  rustikke knapper.

Tanken var at ærmerne skulle have et ombuk, hvilket vil give en fin effekt, da der er andet mønster på bagsiden. Men det bruger hun ikke her.

Du finder en vejledning til hvordan trenserne syes  i dette  indlæg , som jeg har lavet om skråbånd.

I nakken af jakken har jeg sat en strop og mit logo.

Sådan her ser den ud når den ligger på et gulv

Jeg bliver altid så glad når jeg ser, at det jeg syer til mine voksne piger bliver flittigt brugt. Det gør det langt sjovere at sy til dem. Efterhånden er de også gået i gang med at sy selv, men det er stadig nemmest at få mor til det, og jeg gør det gerne ❤

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Jakke syet til yngste datteren, ud af et sengetæppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *