Maskemarkører af gamle perler

For et godt stykke tid siden spurgte min yngste datter om jeg ikke kunne lave nogle maskemarkører til hende. De bruges, når man strikker, til at markere steder hvor man f.eks tager ud ,  ind eller strikker i mønster.  Hun havde på pinterest set at dem kunne man lave ud af perler. Jeg havde en masse gamle perler vi kunne bruge, og lidt nye kæder fra genbrugen blev også indkøbt til formålet.

Jeg elsker perler, så det bliver over årene til en hel del man får samlet sig. . Mange kæder i genbrugen er fantastiske til formålet, men også bare til at lave nye smykker ud af.  Jeg er gået efter at det skulle være glasperler.

Vi hyggede os i udestuen med projektet.

I Flygger Vejen har de en kæmpe afdeling med hobby ting, og der købte jeg wireklemmer og wire i metal, som er plast belagt. Det er vigtig at de er plast belagt, så de ikke beskadiger dine strikkepinde. Du kan også bruge plastwire, som fås i masser af farver.

Så er det ellers bare at klippe et stykke wire af, sætte en wireklemme på og derefter diverse perler. Som afslutning sættes en wireklemme på og overskydende wire klippes af.

Datteren lavede de fineste markører i sarte farver

De matcher sågar hendes strikketaske, som jeg lavede for længe siden.

Jeg har selv gang i noget strikketøj, men må også erkende at jeg ikke rigtig har tålmodighed til det. Dog skulle jeg da også selv have nogle markører. Når man først kommer i gang med at lave dem, kan man næsten ikke få stoppet, for den ene bliver pænere end den anden.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

2 thoughts on “Maskemarkører af gamle perler

  1. De var veldig fine. Jeg har også mange perler liggende. 1.Men hvordan åpner du dem når arbeidet er ferdig? 2. Blir de ikke tunge?

    1. hej Margareth. Mange tak. Disse her kan ikke åbnes. De bliver flyttet over på pinden undervejs når du strikker. Nogle af dem er lettere end andre. Sørg for at lave dem i varierende tyngde. Sådan at hvis du skal have mange på, bruger du de lettere. Ofte bruger min datter kun 2-4 stk af gangen og så der det ingen problem med vægten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *