T-shirt kjole syet efter Alt om Håndarbejde

Jeg mangler nogle sommerkjoler, som er sådan en type man kan rende rundt i herhjemme, men som også kan gå an når man hurtigt skal ud af døren. Kjoler, der er meget behagelige, ja nærmest som natkjoler. Min ide er at lave dem som en t-shirt og så blot forlænge. Jeg faldt over et mønster fra Alt om Håndarbejde, som jeg tror lige er det jeg søger, og her behøver jeg ikke forlænge. Modellen er syet op i en lækker jersey, købt som en rest i Stof & stil.

Mønsteret ser sådan ud og kan købes til print i dette linkDet skulle også være i deres symagasin nr 5 2017.

Hele kjolen er syet på en almindelig symaskine med stræksøm.

Jeg har forlænget ærmerne med 8 cm for at lave et lille ombuk på dem. Først bukker jeg 4 cm og syer med en dobbeltnål.

Derefter bukker jeg 3 cm, og giver det en lille syning i sammensyningen under armen. Så holdes ombukket bedre på plads.

Kjolen er ellers syet lige efter mønsteret. Dog fandt jeg ud af at den havde lidt for meget vidde nederst . Jeg ville gerne have den ret lige op og ned. Den blev derfor syet ind af 2 gange, da jeg også var bange for at tage for meget af. Hellere lidt af gangen, end at ende ud med at skulle trævle en elastisk søm op, hvilket er nærmest umuligt. Jeg tror, jeg endte ud med at sy den ca 3 cm ind i hver side. En lang lineal er vældig praktisk til at tegne den nye linje op med.

Den er så dejlig at have på. I grunden også længe siden at jeg har syet noget i jersey. Det er bestemt ikke den sidste efter dette mønster. Jeg synes den måske lige ser ud til den loose side til arbejde, og derfor lavede jeg en bælte, som  opgraderer den lidt.

Bæltet er lavet af en gammel skulderstrop til en taske. Jeg har blot sat en ring i midten og kæde på begge sider. Tanken er at bæltet skal sidde lidt nede på hoften og ikke i taljen. Det sorte er fast bånd, men det kunne lige så godt have været elastik.

Så er jeg klar til en tur ud i i dejlige Danmark.

Halsen er lavet med en kant i jersey. Meget enkel og nem måde at afslutte den på. Jeg har tidligere lavet et indlæg hvor du kan se hvordan jeg syer den. Det ligger i dette link 

Et par dage efter gik turen til Åbenrå med mine 2 voksne piger. En by vi aldrig besøger, men den er godt nok hyggelig. I får et par billeder af kjolen i brug , uden bælte.

Og så lige et bagfra.

Et rigtig godt mønster. Dejlig nem at sy og uden dikkedarer. Dem kan man jo så selv tilføje hvis man ønsker. Her kan der leges med lommer, flæser eller andet.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

7 thoughts on “T-shirt kjole syet efter Alt om Håndarbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *