Kjole, syet efter mønster fra Alt om Håndarbejde.

Den her kjole har været lidt længe undervejs. Jeg var kørt fast i den, men nu er den endelig blevet syet færdig.

Stoffet har jeg købt for noget tid siden. Det er købt ved Stof & stil, på tilbud. Jeg faldt for at det var transparent og stribet. Overfladen på stoffet er en anelse krøllet og virker helt metallisk. Meget råt og alligevel fint. Desværre giver billederne ikke helt indtryk af hvor metallisk det ser ud. Stoffet har ret meget struktur og falder derfor ikke så blødt. Det er dog blevet noget blødere efter vask. Et virkelig spændende stykke stof. Men da jeg først var kommet i gang med kjolen, følte jeg slet ikke den var som jeg havde forventet. Yngste datteren sagde dog at jeg skulle fortsætte for hun mente den kunne blive god. Hun fik ret. Den falder nok ikke i alles smag, men jeg føler mig rigtig godt tilpas i den.

Mønsteret jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde. Det kan printes fra deres webshop i dette link.  Det skulle også være i deres blad nr 2016/5.

Jeg startede ud med at klippe den som den skulle efter mønsteret. Undervejs fandt jeg dog ud af at det ikke fungerede for mig, at den var kort foran og lang bagpå.

Jeg ændrede derfor underdelen ved at klippe den af i samme længde som hvor den var kortest. Jeg har prøvet at vise på mønsteret hvordan jeg klippede den af. De røde streger skal vise den linje jeg klippede. Der skal være samme afstand fra overkant til underkant hele vejen rundt.

Nu havde jeg så bare et problem… Jeg følte kjolen blev for kort. Heldigvis havde jeg mere stof, og derfor fik blev kjolen afsluttet med en ca 10 cm bred flæse.

Jeg prøvede kjolen flere gange undervejs og var stadig meget i tvivl om den ville blive god. Pludselig slog det mig at det ville betyde meget om der var en underkjole indenunder. En underkjole , som næsten er syet efter samme snit som kjolen. Jeg følte også at kjolen var blevet for nedringet, og det kunne en underkjole også løse.

Jeg syede derfor en underkjole i viscosejersey. Den er vel nærmest beige/grønlig i farven. Jeg brugte samme mønster, men kun de 2 mønstre til overdelene. Jeg lagde et fold på henholdsvis forstykke og bagstykke og tegnede en lang skrå linje ned. Sidesømmen ved ærmegabet blev tegnet 2 cm højere op, da underkjolen ingen ærmer skulle have. Jeg vedlægger lige et billede hvor de røde streger skal vise hvor lægget skal foldes.

Alle kanter på underkjolen er blot bukket om og syet med dobbelnål

Det giver så meget til kjolen at underkjolen passer i snit til. Nu er det kun ærmerne der er gennemsigtige.

Kjolen fik også et lidt mere varmt look med det grønlige under sig.

Det her er en af de kjoler, som skal ses i virkeligheden. Jeg synes slet ikke billederne yder kjolen ret. Den ser så pusse-nusset ud på billederne, men virker mere rå i virkelighede. Jeg tænker til vinter skal den bruges med et par seje støvler til.

Kjolen var faktisk flere gange undervejs i skammekrogen, men den endte ud med noget jeg er meget tilfreds med.

Den har en god pasform over skulder og over barm. Den skjuler ganske glimrende en manglende talje.

Et rigtig godt mønster; som ikke var skyld i de kvaler jeg havde undervejs. Helt klart et mønster, som skal bruges igen.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kjole, syet efter mønster fra Alt om Håndarbejde.

  1. Hvor er det en fin kjole – meget finere end udgangspunktet på mønsteret. Den vil jeg også prøve🤓 må på biblioteket og se om de har bladet …..
    Hvis man gerne vil gå til syning i Odense kan du så anbefale et sykursus ??
    På forhånd tak og tak for en inspirerende blog.
    Mvh Kirsten

    1. hej Kirsten. Mange tak skal du have. Åh jeg kender ikke rigtig nogen underviser i Odense området. Jeg har været på nogle kurser, men de har alle været i Jylland og med Doris Vestergaard. Men jeg ville foreslå dig at gå ind på aof.dk og kigge under kreativ fritid og derefter under syning. Kan se der ligger en del kurser på fyn. Kurser igennem aof plejer at være ret fornuftige i pris, og de plejer at have dygtige undervisere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *