Lav din egen afstandsmåler/quiltelineal til symaskinen

Du kan købe en afstandsmåler/ quiltelineal til de fleste symaskiner. Det er et hjælpemiddel til når du quilter, for at få syningerne til at blive med jævn afstand.. Den er også god til at holde  afstand til en kant efter en tidligere syning. Afstandsmåleren/quiltelinealen  kan se lidt forskellige ud, afhængig af symaskine mærket.

Næste billede viser nogle eksempler på hvordan de købte kan se ud.

Der følger som regel sådan en dingenot med når du køber en ny symaskine. Men ofte følger den kun med til den ene side. Men hvis man quilter, har man brug for den til begge sider, ellers får man på et tidspunkt meget stof der skal ligge ind i maskinen Jeg har derfor været på jagt efter en til venstre side. Du kan sagtens finde dem på nettet, men jeg synes de generelt at de er for dyre, da det jo i princippet bare er en bøjet metalpind.

Derfor gik jeg lidt i tænkeboks, om det ikke var muligt at lave en selv til venstre side.

Din trykfod skal have et hul øverst i skaftet for at du kan bruge min ide. Snu en metal strikkepind, min er købt i genbrugen til 5 kr. Den skal have en tykkelse, du lige kan presse igennem hullet på trykfoden. Har du pinden til højre side, kan du se hvilken tykkelse den skal have, ellers snup din trykfod med i genbrugsbutikken og find størrelsen.

Her kan du bedre se hullet i trykfoden. Det er til 2 forskellige symaskiner

Start med at skubbe strikkepinden ind i hullet. Husk at stikke den ind fra venstre hvis det er en venstre quiltelineal du vil lave.. på billedet her laver jeg en højre. Lav et buk på strømpepinden ca 10 cm inde. Derefter et buk mere ca 3 cm længere nede. Kig efter den originale quiltelineal hvis du har en sådan til din symaskine. Når først du har bukket strikkepinden, kan du ikke rette den ud igen, da den så vil knække. Du får en quiltelineal ud af en stikkepind, du skal nemlig udnytte at den er spids i den ene ende.

Klip af med en bidetang. Vil du lave en til hver side, skal du selvfølgelig bruge 2 strikkepinde.

Det er da godt nok simpel, ja, men de virker lige så gode som de købte.. Du kan evt med en tusch sætte mærker på din lineal hvor den placeres, så du undervejs i syningen kan holde øje med at den ikke forrykker sig.

Her er den i brug for at holde samme afstand hele kanten rundt på en løbegang, i forhold til en tidligere syning. Bare for lige at illustrere princippet.

Og ved denne taske brugte jeg pindene til begge sider undervejs for at quilte.

Et lille enkelt hjælpemiddel, men som kan gøre nogle sy processer lidt lettere. Det virker måske lidt spøjst at lave den selv, men jeg kan nu godt lide tanken om at jeg har sparet nogle penge, og den fungerer lige så godt som de købte. Er du ikke til gør-det-selv, ja så findes der som sagt mange på nettet du kan bestille, bare husk at få til begge sider.

Håber du kan bruge mit tip og smid gerne en kommentar

3 thoughts on “Lav din egen afstandsmåler/quiltelineal til symaskinen

  1. Så smart og så greit at du viser så klare og fine bilder, samtidig som du beskriver hvordan du går fram. Du har så mange smarte triks og du kan så masse. Tusen takk for alt du deler. Ha en fin morgendag.

    1. Hej Gerd. Tusind tak skal du have for din søde kommentar. Jeg håber det er gået godt med din hofte operation og at du er i bedring. Tak også en dejlig dag til dig 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *